Gökhan'dan altıncılara veryansın!!!

TAKİP ET

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda Çanakkale'deki altın arama çalışmalarına tepki gösterdi. Gökhan; 'Çanakkaleliler olarak bunlara hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun' dedi.

Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda yapılmak istenen altın madeni faaliyetlerine ve ağaç katliamına karşı sessiz kalmayarak konuyu meclis toplantısında gündeme getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkaleliler olarak bunlara hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun. Zehir zıkkım olsun” dedi. Danıştay kararına rağmen orman katliamının devam ettiğini belirten Başkan Gökhan; “Ağaçlar kesiliyor, kesilmekle kalmayacak burası cehennem çukuru olacak. Atıklar buralara doldurulacak. Çanakkaleliler olarak bunlara hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun. Zehir zıkkım olsun. Doğayı katleden insanlarla hiçbir işimiz olmaz. Her zaman yüzlerine vuracağız. Sonucu ne olursa olsun, her zaman söyleyeceğiz ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Mahkeme kararının uygulanmaması suçtur. 24 Haziran’dan sonra inşallah sesimizi duyanlar olur. Allah büyük” diye konuştu.

“Kentimizin namusunu kurtarmak zorundayız”

Toplantıda ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ı kimlerin koruduğunu da soran Başkan Gökhan; “Bu adamla hala daha idari soruşturma yapılıyor. Kentimizin namusunu kurtarmak zorundayız. Biz camileri genel ev yapacak kadar ahlaksız değiliz. Bu kim tarafından korunup kollanıyor? Bu Abdullah Akın denilen adam hakkında başlatılan soruşturmanın gerek savcılık gerekse üniversite tarafından bir an önce bitirilmesini talep ediyorum. Abdullah Akın ile ilgili gereği yapılmadıkça Çanakkale halkı bundan rahatsızlık duymaya devam edecektir. Bundan rahatsızlık duymayanlardan da rahatsız olacağız” ifadelerini kullandı.