Gökhan; "Burası Kılıçdaroğlu'nun yönettiği meclis değil"

TAKİP ET

Çanakkale Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda dikkat çekici tartışmalar yaşandı. AK Parti Grubu'nun kısa süre önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'daki vaatlerine atıfla meclise sunduğu 'Çanakkale Belediyesi sınırları içindeki çiftçilerin elektriğini belediye karşılasın' önergesinin gündeme alınması, CHP-İYİ Parti oyları ile reddedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Şanlıurfa’da belediyenin kendilerine geçmesi halinde çiftçiye bedava elektrik sözü verdiğini hatırlatan Yüksel, yıllardır CHP tarafından yönetilen Çanakkale Belediyesi tarafından da bu uygulamanın hayata geçirilmesi için önerge verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, “Burası Kılıçdaroğlu’nun yönettiği meclis değil” derken, önerge ise CHP ve İYİ Parti oyları ile reddedildi.

Önergenin yasal dayanağı olmadığını ve belediye tarafından bu ücretlerin ödenemeyeceğine dile getiren Başkan Gökhan’a oylamanın ardından cevap veren Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Kılıçdaroğlu’nun vaadi 3 dakikada yok oldu. Sonuç bu çıktı” dedi. 

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Makas; "Kılıçdaroğlu Urfa'da çiftçilere bedava elektrik vaadederek, umut tüccarlığı yapmış ve yalanlarına bir yenisini daha eklemişti. Kılıçdaroğlu'nun vaadine, CHP'li Belediye Başkanları "yasal değil" dedi. CHP İl Başkanı Sn. Ural, Genel Başkanlarının vaadini reddeden ve söylediklerinin yasal olmadığını ifade eden partisinin Belediye Başkanları hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklamada dahi bulunmadı. Bir il başkanı düşünün, Genel başkanı "olur" derken, Belediye başkanları "olmaz" diyor. CHP devleti yönetecek öyle mi?" diye konuştu.