Gökçeada'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

TAKİP ET

Gökçeada Belediyesi GÖK-AŞ Şirketi İşçileri ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutabakata varılarak düzenlenen törenle imzalandı.

Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi programında sözleşme Gökçeada Belediye Başkanı Ercan İpek ve Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz tarafından hayırlı olması temennisiyle imzalandı.

İlk konuşmayı Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada; “Bugün burada Gökçeada’da bulunuşumuz işçi arkadaşlarımızın yakın geleceklerinde daha iyi bir yaşamın adımlarını atmak içindir. Biz Hizmet-İş Sendikası olarak önce insan önce emek diyoruz. İnsanı ve emeği önceliyoruz. Bu Toplu İş Sözleşmesi ile Belediye Başkanımız Ercan İpek sayesinde işçi ve emekçi kazanmıştır. Belediye Başkanımız sayesinde Emek ve Alın teri kazanmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Ercan İpek sayesinde Gökçeada Belediyesi işçisi enflasyon karşısında ezdirilmeyecektir. Özellikle bu gün burada emek ve alın terimize sahip çıkarak bizlere bu sevinci yaşatan benim işçimin yüzü gülerse Gökçeada halkının yüzü güler, Benim işçim mutlu ve huzurlu olursa Gökçeada mutlu ve huzurlu olur diyen Belediye Başkanımız Ercan İpek’e şahsım, yönetimim, sendikam ve sizlerin adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gökçeada Belediye çalışanlarına hitaben “çok kıymetli ailem” diyerek sözlerine başlayan Gökçeada Belediye Başkanı Ercan İpek ise; “Biz Gökçeada Halkımızın bize emanet ettiği Gökçeada Belediyesi olarak hep birlikte halkımıza en iyi hizmeti nasıl veririz bunun peşindeyiz. Gökçeada’mızın güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Ben bugüne kadar Gökçeada’mızdaki hizmetlere vermiş olduğunuz katkılardan emeklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda Sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Gökçeada Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Gökçeada Belediyemize Bağlı GÖK-AŞ Şirketinde çalışan işçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine ve sosyal haklarına ortalama %150 oranında zam yapılmış olup Temmuz ayında da Enflasyon oranında zam yapılacaktır. Yapılan bu zamlar tüm emekçi kardeşlerimize helal olsun” diye konuştu.

Çanakkale Gökçeada Gökçeada Belediyesi Hizmet-İş Sendikası Vedat Yılmaz