Gider; "Birlikte yol yürümekten keyif alırız"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinilen ziyarette konuşan Gider; 'Birlikte ortak bir yolda yürümekten keyif alırız' dedi.

Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi yaptığı konuşmada; “Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bu vesileyle dostane bir şekilde selam vermek istedik. Ortak bir geçmişimiz var. Bu gördüğümüz coğrafya bizim kültürümüz, ortak motivasyonumuz. Bizler Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığımızda da iki ülke arasında çeşitli faaliyetleri birbirine nasıl daha yakınlaştırırız diye çalışmalar yapmaktayız. Tabii ki Avrupa, farklı şekillerde sıkıntılar yaratıyor. Bürokraside de zorluklarımız var. Ama bunlara rağmen biz Türkiye ile beraber ne kadar yakın olursak o kadar iyi. İnanıyorum ki iki ülke arasındaki yolumuz çok güzel ama birlikte devam ettirmemiz gerekiyor. Sizlerle bir araya geldiğimiz ve güzel karşılamanız için teşekkür ediyorum” dedi.

Gider; “Burası sizin eviniz”

“Öncelikle hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise; “Tabii burada kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Burası sizin eviniz. Biz yıllarca birlikte yaşadık. Ben Balkan göçmeni bir dedenin torunuyum. Biz de Balkanlara gidince kendimizi bir başka memlekette hissetmiyoruz. Trakya’da, Balkanlar’da Osmanlı’nın anayurdudur. Osmanlı tarih boyunca birlikte yaşayabilme kültürü gösterebilen en önemli devletlerden biridir” ifadelerini kullandı.

“Birlikte yol yürümekten keyif alırız”

Gider sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İnsanlar ayrışmak için sebep ararsa, çok sebep bulabilir. Dil, din, ırk, renk birçok sebep bulur ve bunlar için savaşabilir. Ama bugüne kadarki gelişim göstermiştir ki, ayrıcalıkları değil ortak değerleri ön plana çıkarmak geleceğimiz için çok daha kıymetlidir. Şu anda Türkiye’de Üsküp’ten daha Osmanlı şehri bulmak çok zor. Dolayısıyla biz oralıyız, siz buralısınız. Yapabileceğimiz ne varsa, sizinle birlikte ortak bir yolda yürümekten keyif alırız.”

Ayhan Gider Çanakkale