Geyikli'de doğal gaz meşalesi yakıldı

TAKİP ET

Geyikli beldesinde doğal gaz heyecanı yaşanıyor. Belde sakinlerinin dört gözle beklediği doğal gaz için Geyikli beldesinde deneme amaçlı doğal gaz meşalesi yakıldı.

Geyikli beldesinde tarihi bir günü yaşadıklarını belirten Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu; “Bugün Geyiklimizde tarihi bir gün. İlk deneme doğal gaz yakım işlemini Aksa Gaz Genel Müdürümüz Çağdaş beyle beraber yapıyoruz. 12 ay önce başladık. Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan beye, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, EPDK başkanlığımıza, enerji bakanlığımıza, aksa gaz yetkililerine genel müdürlerine, Geyiklimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bugün Grup Başkanvekilimiz ve sayın AKSA Gaz Müdürümüz bir müjde daha verdiler. Şu an sahile, Geyikli sahiline 9 bin metre doğal gaz borularımız indi. Onun açıklamasını da sayın müdürüm yapsın. Güzel şeyler düşündüğünüz zaman güzel işler oluyor, Geyiklimize doğal gaz hayırlı uğurlu olsun ve en kısa sürede 15 gün içerisinde, sahil bölgemize, yeni iskeleyle odunluk iskelesi arasına doğal gaz hattımız döşenmeye başlayacak” dedi.

AKSA Doğalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çağdaş Adıbelli ise; “Bu sene içerisinde planladığımız, Geyikli merkez haricinde de sahil kısmında çalışmamız başlayacak, Kasım ayı sonu itibariyle. Belde merkezinde %80’lik kısma ulaşmış durumdayız. Normalde aralık sonunda gaz vermesi planlanırken süreci yaklaşık 45-50 güne çekti. Başkanımızın da desteklerinden dolayı her zaman teşekkür ederiz” diye konuştu.

Çanakkale Geyikli Geyikli Belediyesi Mevlüt Oruçoğlu doğal gaz