Gelibolu'ya 40 milyon TL'lik yatırım

TAKİP ET

Gelibolu ilçesindeki mevcut iskelenin 1,5 kilometre gerisine yapılacak olan ve 41 bin 708 metrekarelik alana inşa edilecek yeni feribot terminalinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gelibolu ilçesinde özellikle ağır vasıta ulaşımına büyük katkı sağlayacak yeni feribot terminali için temel atma töreni düzenlendi. Törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, belediye başkanları, kurum müdürleri, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bir derdimiz var biz Çanakkale’nin ayağa kalkmasını istiyoruz. Hizmet etmek istiyor üretmek istiyoruz, çünkü bu topraklar özel topraklar Türklerin Avrupa’ya ilk geçtiği yer burası Gazi Süleyman paşamızın ilk geldiği yerler Bolayır sırtları buralar. Gazi Mustafa Kemal bu topraklarda kahraman oldu savaştı. Buralar kıymetli yerler, farklı yerler ufak hesaplara, küçük polemiklere heba edilecek yerler değil. Çanakkale’nin ayağa kalkmasını tüm coğrafyasıyla beraber tarihteki karşılığını almasını o aziz hatırası olan insanlara, büyüklerimize vermiş olmak ta bizim görevimiz. Değerli Gelibolular heyecanınızı anlıyorum belediyemizin, özel idaremizin, Valimizin, Ulaştırma Bakanlığımızın çok yoğun hedefleriyle buralarda önemli işler yapıldı” dedi.

“4 arabalı vapur yanaşabilecek”

İskeleye 4 arabalı vapurun yanaşabileceğini ifade eden Turan; “Gelibolu’ya her geldiğimde bizim esnafımız, Belediye Başkanımız tüm görüştüğümüz arkadaşlarımız burada bir ihtiyaç olduğunu bu yoğunluğun azalması gerektiğini esnafımıza trafikle ilgili büyük sorun yaşattığını hep ifade ettiler” diyen Turan; “Bunun planlaması yapıldı, konuşuldu şaka bir yana tam 40 milyon bedeli var bu işin. Zaman zaman zarar ettiği iddia edilen Çanakkale’nin kurumu GESTAŞ bu yatırımı üstleniyor. Temelini attığımız feribot terminali sıradan bir terminal değil bir anda 4 arabalı vapuru yanaşabilecek ve bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede bitecek burası” diye konuştu.

“Bu işler polemikle, kavgayla olmaz”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yeni iskele, mevcut iskelenin 1,5 kilometre gerisine yapılacak. Çok modern bir iskele olacak. 41 bin 708 metrekarelik alana inşa edilecek iskele, bölgenin özellikle ağır vasıta ulaşımına da büyük katkı sunacak. Bu millet biliyor artık, kimin konuştuğunu, kimin iş yaptığını, kimin polemik yaptığını, kimin icraat yaptığını. Bu işler polemikle, kavgayla olmaz. Eğer bu işler konuşarak olsaydı, ormanlar kralı aslan değil, papağan olurdu.” Yapılan konuşmaların ardından yeni feribot terminalinin temeli atıldı.