Geleneksel 19 Mayıs yarışması sonuçlandı

TAKİP ET

Gelibolu Belediyesi'nin, liseler arası bu yıl beşinci kez düzenlediği 'Gençliğin Gözüyle Atatürk ve 19 Mayıs' konulu şiir ve kompozisyon ve yarışmasında dereceye giren eserler seçici kurul tarafından belirlendi.

Gelibolu Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102.yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde beşinci kez düzenlediği konusu bu yıl Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir!” sözünden hareketle “Gençliğin Gözüyle Atatürk ve 19 Mayıs” olarak belirlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Liseler arası düzenlenen, öğrencilere Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi vurgulamak, Cumhuriyet’in bekçisi olan gençlere Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet bilincinin önemini kavratmak ve edebiyat sevgisi aşılayabilmek amacını taşıyan yarışmada, seçici kurul, eserleri değerlendirerek dereceye giren eserleri açıkladı.

Yarışmada, yapılan değerlendirme sonucunda şiir kategorisinde;  Özel Gelibolu Amerikan Kültür Koleji’nden Melih Aydın “Ben Kim miyim?” isimli eseri ile birinci, Gelibolu Fen Lisesi’nden Emirhan Balaban “Atatürk’ün Çocukları Kimseye Boyun Eğmez başlıklı eseri ile ikinci, Gelibolu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mehmet Kerem Temizel “19 Mayıs” isimli eseri ile üçüncü oldu. 15 eserin yarıştığı bu kategoride, seçici kurul tarafından Gelibolu Anadolu Lisesi’nden Elif Terzi’nin “Mayıs’ın 19’u” isimli eseri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada kompozisyon kategorisinde ise, Gelibolu Anadolu Lisesi’nden İlayda Pezek “Umuda Yolculuk” başlıklı eseri ile birinciliği, Gelibolu Fen Lisesi’nden Sena Özer “Genç Fikirler” isimli eseri ile ikinciliği, Gelibolu Anadolu Lisesi’nden Elif Terzi “Bir Umut İklim” isimli eseri ile üçüncülüğü elde etti. Yarışmada bu dalda, Gelibolu Fen Lisesi’nden Ece Çetin’in “Umudumuz Gençlik” başlıklı eseri bu dalda mansiyon ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından jüri üyeleri ile makamında bir araya gelerek, kendilerine verdikleri emek için teşekkür etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin hediyeleri ve teşekkür belgeleri, 28 Mayıs’da pandemi kuralları doğrultusunda öğrenciler ve velilerinin katılımı ile Belediyemiz Nikah Salonunda saat 15:00’de takdim edilecek.
 

gelibolu gelibolu belediyesi mustafa özacar 19 mayıs