Evreşe Belediyesi'nde imzalar atıldı

TAKİP ET

Evreşe Belediyesi ile Hizmet–İş Sendikası arasında devam eden görüşmelerde mutabakata varılarak Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Evreşe Belediyesi’nde gerçekleştirilen törende Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak yaptığı konuşmada; “Biz Belediye çalışanları ile büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin mutluluğu ve huzuru için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Arkadaşlarımız alın terlerini dökerek Evreşe’mize hizmet ediyorlar. Bizde onların alın terleri kurumadan karşılığını veriyoruz. Bu imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi memleketimize, milletimize işçilerimize hayırlı olsun. İşçilerimizin haklarını korumak refah seviyelerini yükselterek daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına İnşallah bundan sonrada işçilerimize güzel imkânlar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise; “İmzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle işçilerimizin taban ücretlerine %35, sosyal haklarına %20 oranında zam gelmiştir. Başkanımız daha önce imzalamış olduğumuz sözleşmelerde de işçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Toplu İş Sözleşmesinin çalışan işçi kardeşlerimizin huzurlu bir geleceğe dönük umutlarını koruyabilme noktasında faydalı olduğuna inanıyorum. Alın teri üzerinden pazarlık yapmadan Toplu İş Sözleşmesini imzalayan Evreşe Belediye Başkanımız Dr. Ali Kamil Soyuak’a Sendikam, şahsım ve İşçi kardeşlerim adına teşekkür ederim” diye konuştu.