Evlerin Olmazsa Olmazı Banyo Fayansı Nasıl Seçilir?

TAKİP ET

Fayanslar oldukça kolay bir şekilde temizlenen ürünlerdir. Bu nedenle evin daha rahat ve kolay temizlenebilmesi için banyolarda fayans tercih edilmektedir. Aynı zaman da suya karşı dayanıklılığı sebebiyle de uzun süre dayanıklı olduğu içinde tercih edilmektedir.

Banyo fayansları, evinizin en fazla özen gösterilen ve tasarımlarıyla en ön plana çıkan alanlardan bir tanesidir. Ne kadar göze hoş görünür ve kendinizi iyi hissettirecek kadar güzel olursa bütün yorgunluğunuzu ve stresini de kolaylıkla atabilirsiniz.

Banyo Fayansları Renk Seçimleri

Banyonun aldığı ışık, büyüklüğü ve şekli sizin seçeceğiniz banyo fayanslarının rengini ortaya çıkaracaktır. Özellikle küçük pencereye sahip banyolarda beyaz ve beyaza yakın olan bütün açık renkli fayans modellerini tercih ederek banyonuzu olduğundan daha ışık olan bir alana dönüştürebilirsiniz. Seçtiğiniz fayans rengi banyonuza hem farklı bir hava katacak hem de ferahlık açısından çok iyi bir görüntü elde edeceksiniz. Özellikle küçük banyolu evlerde açık ve sade renkte tercih edilen banyo fayansları banyonun olduğundan daha ferah olmasını sağlar. Aynı zaman da banyonuzda kontrast havası yaratmak için lavabonun bulunduğu bölgedeki fayans renklerini siyah ya da koyu fayans modellerini tercih ederseniz oldukça etkili bir görüntü elde edebilirsiniz.

Banyo Fayansları Boyutları Nasıl Olmalı?

Banyonuzda kullanılacak fayans renklerini seçtikten sonra yapılması gereken bir diğer önemli konu ise banyo fayanslarının boyutu olacaktır. Bu nedenle duvar fayansları ve yerde kullanacağınız fayans modellerinin boyutlarının farklı olmasına özen gösterin. Bu nedenle yerlerde daha büyük fayans tercih ederken, duvarlarda kullanacağınız fayansların boyutunu yerlerdekinin aksine daha küçük seçerek farklı bir hava katabilirsiniz. Özellikle küçük banyolu evlerde en fazla tercih edilen fayans modellerinin boyutları ise büyüktür. Bunun nedeni ise küçük banyoya sahip evlerin daha ferah ve geniş göstermesini sağlamasıdır.
Ayrıca banyo fayanslarının modellerini seçerken kimseden fikir almamaya özen gösterin. Bunun sebebi ise sizin uzun süreli kullanacağınız alanı kendi fikir ve aklınıza yatan modelleri tercih ederek gözünüze en hoş gelen desenleri tercih edin. Ancak aklınızda fikir oluşması amacıyla önerebileceğimiz fayans modelleri daha çok kabartma ya da düz porselen fayanslar olabilir. Bunun sebebi ise kabartma ve düz porselen kullanılan banyolarda hem görüntü hem de ferahlık açısından daha iyi bir kalite ortaya çıkıyor.

Parlak Fayans Modelleri mi? Mat Fayans Modelleri Mi Tercih Edilmeli?

Banyo fayans modelleri arasında seçim yaparken en fazla ikilemde kalınan konulardan biri ise mat fayans modelleri ve parlak fayans modelleridir. Mat yüzeyli fayanslar parlak fayans modellerine göre sade ve şıklığı tercih edenlerin en fazla tercih ettiği modellerdir. Parlak modeller genellikle dekorasyon için tercih edilerek banyoları daha güzel bir görüntüye kavuşturuyor. Ancak parlak fayans modelleri mat yüzeyli fayans modellerine göre daha çabuk aşınan ve daha kaygan bir zemin oluşturmaktadır. Bu nedenle daha dayanıklı ve daha az kayganlık isteyenler için mat yüzeyli fayans modelleri tercih edilebilir.
Not: Banyonuz için en doğru fayans modelini seçtikten sonra yapılması gereken en önemli konulardan bir tanesi ise ihtiyaç duyulan fayanslardan bir kutu fazla alınması gerekmesidir. Bunun sebebi ise ilerde yaşanabilecek herhangi bir probleme karşı aynı model fayans aramanıza gerek kalmadan elinizde hazır olan fayansı kullanarak olumsuzlukları kısa sürede ortadan kaldırmaktır. Ayrıca aldığınız fayans modelinin devamlılığının olup olmadığını bilmediğiniz için en etkili çözüm bir kutu fazla olmasıdır.
 

banyo fayans