Erenoğlu; "Proje, deneyimleri artırmak için önemli bir fırsat"

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İtalya Bari Üniversitesinden gelen iş birliği teklifine olumlu yanıt verdi. Projenin önemine değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; 'Proje, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın uluslararası alandaki deneyimlerini artırmaları için önemli bir fırsat sunuyor' dedi.

Bütçesi 850.000 Euro olan proje, Avrupa Birliği-NextGenerationEU tarafından fonlanacak. Proje kapsamında, COVID-19 gibi acil halk sağlığı sorunlarına yönelik öğrenci ve araştırmacıların eğitim ve araştırma programlarına katılmaları desteklenecek. Katılımcıların dörtlü konsoriyumun diğer paydaşları olan Bari Aldo Moro, Palermo ve Calabria Üniversitelerine yapacakları 6 aylık değişim programında seyahat ve barınma masrafları bu fon tarafından karşılanacaktır. Üniversitemizden araştırmacılar ve öğrenciler proje kapsamında İtalya'daki üniversitelerde eğitim ve araştırma faaliyetlerine katılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, projenin önemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Proje, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın uluslararası alandaki deneyimlerini artırmaları için önemli bir fırsat sunuyor. Acil halk sağlığı sorunlarına yönelik eğitim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi, bu sorunların çözümüne katkı sunacaktır" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi R. Cüneyt Erenoğlu