Erdoğan Başkan

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sona erdi. Türkiye'de resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirken, Muharrem İnce %30,6, Meral Akşener ise %7,3 oy oranında kaldı.

Çanakkale il genelinde AK Parti birinci parti olurken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan partisinin Çanakkale’de birinci olmasını davul çalarak kutladı. Çanakkale’de resmi olmayan sonuçlara göre ve açılan %100 sandık oranına göre AK Parti 138 bin 026 oy alarak iki Milletvekilliği sayısını korurken, Cumhuriyet Halk Partisi de 2 Milletvekili çıkardı. CHP ve İYİ Parti arasındaki Milletvekili yarışı gece geç saatlere kadar sürekli değişti. 

AK Parti 2, CHP 2 milletvekili çıkardı

Çanakkale’de AK Parti 2 Milletvekili çıkardı. AK Parti’den Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Çanakkale’nin ablası olarak görülen Jülide İskenderoğlu Milletvekili olurken, CHP’den ise Muharrem Erkek ile Özgür Ceylan Milletvekili seçildi. İYİ Partili Rıdvan Uz ile CHP’nin ikinci sıra Milletvekili Adayı Özgür Ceylan arasında son anlara kadar kıyasıya yarış yaşandı. Yurt dışı oylarıyla birlikte Özgür Ceylan Milletvekili oldu.