Duyguların sözcüsü Özdemir Asaf ölüm yıldönümünde sevgiyle anılıyor

TAKİP ET

Zarif ve duygu dolu şiirleriyle tanınan Özdemir Asaf, vefatının 40. yılında birçok yerde anılırken Başkan Gökhan sözlerinde de yer buluyor.

Duygu dolu dizleriyle tanınan, Türk edebiyatının usta şairlerinden Özdemir Asaf, ölümünün 40. yılında edebiyatseverler tarafından anılıyor. Gerçek ismi Halit Özdemir Arun olan şair, Ankara'da Mehmet Asaf Bey ile Hamdiye Hanım'ın ikiz çocuğundan biri olarak 11 Haziran 1923'te dünyaya geldi.
1951'de Cağaloğlu Molla Fenari Sokak'ta Sanat Basımevini, 1955'te ise Yuvarlak Masa Yayınlarını kurdu. İlk şiir kitabı Dünya Kaçtı Gözüme'yi 1955'te bu yayınevinden okuyucuyla buluşturan Asaf, taşlama ve ironi unsurlarını da kullandığı eserlerini genellikle dörtlük ve ikilik şeklinde kaleme aldı.
Hayata şiirin gözüyle baktı
Sevgi, ayrılık, ölüm ve kaçış temalarını da işleyen şair, Batı şiiriyle geleneksel Türk şiirinden yararlanarak verdiği bileşim sanatını zenginleştirip geliştirirken, hayata şiirin gözlüğüyle baktı ve kendine özgü yeni bir ironik şiir dili ortaya koydu. Özdemir Asaf, şiirin ve yazarın işlevi konusundaki görüşlerini de "Yuvarlağın Köşeleri" adlı kitabında okuyucunun istifadesine sundu.
28 Ocak 1981'de, 58 yaşında hayata veda edene kadar birçok esere hayat veren usta yazarın bazı eserleri de vefatından sonra yayınlandı.
Edebiyat dünyasının usta şairini ölüm yıl dönümünde anmayı unutmayan Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan sosyal medya hesabından ‘Seni Saklayacağım’ şiirinden alıntı yaparak
"Bir seviyi anlamak
Bir yaşam harcamaktır,
Harcayacaksın."
Cumhuriyet dönemi şiirinin duayenlerinden, duygu dolu dizelerin usta şairi #ÖzdemirAsaf'ı ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum” paylaşımında bulundu.
 

özdemir asaf çanakkale ülgür gökhan çanakkale belediyesi