Doğan'dan Işıkeli Nohut Kahvesi değerlendirmesi

TAKİP ET

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, coğrafi işaret alarak tescillenen Işıkeli Nohut Kahvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biga’nın Işıkeli Nohut Kahvesi de coğrafi işaretli oldu. Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ziraat Odası'nın girişimleri neticesinde “Işıkeli Nohut Kahvesi” Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 15.08.2023 tarih ve 155 sayılı resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde mahreç işareti olarak tescillenerek yayınlandı. Birinci Dünya Savaşı’nın kıtlığa neden olduğu yıllarda ortaya çıkan "Işıkeli Nohut Kahvesi" Biga’nın önemli bir yöresel değeri olarak coğrafi işaretine kavuştu.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Geçmişi uzun yıllara dayanan Biga’nın önemli geleneksel lezzetlerinden olan “Işıkeli Nohut Kahvesi” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaretli oldu. Bu süreçte başta Biga Belediye Başkanımız Sayın Bülent Erdoğan ve çalışma arkadaşları olmak üzere katkı ve desteklerini esirgemeyen Biga Ziraat Odamızın yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Bigamız ve Çanakkalemiz için hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Şadan Doğan Işıkeli Nohut Kahvesi