Doğan'dan Hisarcıklıoğlu'na Biga daveti

TAKİP ET

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Meclis Başkan Yardımcıları Jale Kırbaş ve Ümit Alşan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Çakır ve Tevfik Başarır, Yönetim Kurulu üyeleri Ergin Sezen, Hakan Akın, Özgür Yılmaz ve Sedat Özer, Meclis üyeleri Cihan Ertaş, Süleyman Süle, Görkem Deniz, Saim Bakar, Mehmet Ali Çimen ve Serdinç Gündüz ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

TOBB İkiz Kulelerde gerçekleşen ziyarette Hisarcıklıoğlu, Biga TSO’nun çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirterek Şadan Doğan ve ekibinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Kasım ayında yapılan Oda organ seçimleri neticesinde yeni dönemde görev alan meclis ve yönetim kurulu üyelerini kutladı ve başarılar diledi. Biga TSO heyetine birlik ve beraberlik içerisinde, başarı dolu bir hizmet dönemi geçirmeleri temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Sizler kendi sektörleriniz içerisinden seçilen ve yer aldığı sektörlerin talep ve beklentilerini en iyi bilen meslek erbaplarısınız. Bu nedenle temsil ettiğiniz meslek gruplarına karşı sorumluluklarınız var. Bu bağlamda sürekli istişare ve diyalogla çözüm odaklı çalışmalar yürüterek, üstlendiğiniz bu görevi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız" dedi.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca "Ben özellikle Şadan Doğan başkanımızın şahsında Biga Ticaret ve Sanayi Odası ailesine teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz dört buçuk sene boyunca özellikle pandemi döneminde, yasakların, sokağa çıkma yasağının olduğu bir dönemde, başkanlarımız Allah razı olsun, bizlerle yakın ilişki içerisinde olarak sorunları ve taleplerini birinci ağızdan tarafımıza ilettiniz. Sektörel raporlar halinde gelen bu talepleri bizler de diğer oda/borsalarımızdan gelen taleplerle birlikte hükümetimize ilettik. Bunların yüzde 97'si çözüme kavuşturuldu. Oda ve borsa başkanlarımız iş dünyamızın taleplerinin çözümü noktasında büyük bir gayret ve özveriyle çalıştı. Ben hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Doğan amaçlarının daha çok çalışarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmek, daha çok ihracat yapmak olduğunu belirterek, Biga’nın sosyo-ekonomik durumu, tarımı, hayvancılığı, sanayisi, tarıma dayalı ihtisas Sera OSB, vize alımında yaşanan zorluklar ve kısa süreli verilen vizeler, coğrafi işaret tescili çalışmaları, bazı yapı denetim firmalarının inşaat müteahhitlerinden yasal ücretlerin dışındaki talepleri, Biga’ya TOBB tarafından yapılacak olan ana okulu ile Biga’nın ve bölgenin önde gelen taleplerini dile getirdi.

“Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet)” hizmetinin Biga TSO’da da verilmeye başlandığı için Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Doğan, K türü yetki belgesi işlemlerinin de Biga TSO’da yapılması konusunda destek istedi.

Yurt çapında aşırı yaygınlaşan zincir market / mağazalarda her türlü ürün satışının önüne geçilmesini ve market yasasının bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini dile getiren Doğan, Biga’da yapmayı planladıkları “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni” ile Biga TSO çatısı altında kurulan BİGATAM (Biga Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi)’nin açılışını aynı dönemde yapmayı planladıklarını belirterek TOBB Başkanı’nı Biga’ya davet etti.

Çanakkale Biga Biga TSO Şadan Doğan M. Rifat Hisarcıklıoğlu