Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Çanakkale'de

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'ı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Çanakkale’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehitler diyarı Çanakkale’mizde üniversitemizin içinde inşaatı tamamlanmış olan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camimizin açılışını inşallah yapacağız. O münasebetle buradayız.” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde inşa edilen caminin Türkiye'nin en güzel camilerinden birisi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere akademisyenlerimizin ve şehrimizin insanlarının ibadetlerini yaptığı, sadece ibadet yapmakla kalmayıp içini bir mektep, bir okul olarak değerlendirebileceğimiz çok güzel bir eser oldu. İnşallah bugün cuma namazından sonra camimizin açılışını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
Başkan Erbaş, Çanakkale’de Aile Dini Rehberlik Merkezi ve Kur’an kursu açılışı da yapacaklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Çanakkale'de bulunmaktan ve Çanakkale'yi ziyaret etmekten her zaman çok mutlu olmuşumdur. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber’ beytinin muhatabı olan o şehitlerimizle birlikte inşallah haşr olmak, Cenab-ı Peygamberin Livaü’l-Hamdi isimli sancağı altında toplanmak hepimize inşallah nasip olur diyorum. Sayın Valimize başarılar diliyorum. Bütün ekibine başarılar diliyorum.”
Ziyarette Başkan Erbaş'a Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ve Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu eşlik etti.