DH Marble: Doğal Taş Koleksiyonu

TAKİP ET

Traverten geniş renk yelpazesi ve doğal bir taş olması ile geniş kullanım alanı bulur. Kullanıldığı projeye değer katan traverten, mermer kadar sert bir yapıda değildir. Mermerden yumuşak olması ile kolay işlenir ve form alır. Gözenekli yapısı ile tarihi bir doku oluşturulmak istenen dekorasyonların baş yapı malzemesidir. 
Doğanın içinden gelen traverten mermer, suya ve olumsuz atmosfer koşullarına dayanıklı olması ile dış mekanlarda da güvenle kullanılır. Hafif bir kayaçtır ve bu özelliği ile binaların dış cephe kaplamalarında kullanılması halinde binaya ağırlık yüklemez. İnşaatlarda yapı malzemesi ve sanatsal ürünler gibi geniş bir yelpazede kullanılması mümkün olur.

Traverten Mermer Özellikleri

Yeraltında bulunan su kaynaklarının içindeki kalsiyum ve karbonatın birleşimi ile oluşur. Çok sayıyda traverten çeşitleri bulunmaktadır. Gri, beyaz, sarı, krem ve benzeri bir çok model bir çok kullanım alanı sunar. Traverten mermer özellikleri bu doğal taşın benzersiz ve değerli olmasını sağlar. Traverten özellikleri arasında şunlar yer alır:

•Geniş renk yelpazesine sahiptir.
•Suya, ağır iklim şartlarına dayanıklıdır.
•Gözenekli yapısı ile kaydırmazlık özelliği bulunur.
•Kullanıldığı alanlarda antik bir görünüm oluşmasını sağlar.
•Antibakteriyeldir; üzerinde bakteri, virüs barındırmaz.
•Leke tutmaz, kolay temizlenir.
•Uzun ömürlüdür.
•Yarı sert yapıya sahiptir ve kolay işlenir.

Traverten Fiyatları
Son derece dayanıklı yapısı olan traverten geniş bir kullanım sahiptir. Traverten gözenekli ve kumlu yapısı ile son derece doğal bir görünüme sahiptir. Dekorasyonun doğal ve tarihi görünümlü olması istenen projelerde kendine yer bulur. Suya dayanıklı aynı zamanda kaymaz yapısı ile ıslak zeminlerde yürüyüş yolu olarak da kullanılır. 
Traverten kaynakları oldukça geniş olan ülkemizde kaliteli ve kullanıldığı alana değer katan traverten türleri bulunur. DH Marble firmasının web sitesini ziyaret ederek traverten fiyatları ile ilgili bilgi ve teklif alabilirsiniz.