Devlet Hastanesi'nde tüberküloz bilgilendirmesi

TAKİP ET

Biga Devlet Hastanesi'nde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası kapsamında stant kuruldu.

Ülkemizde her yıl, toplumun tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” etkinlikleri düzenleniyor. Biga Devlet Hastanesi’nde halka farkındalık oluşturma amacı ile stant açıldı, bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Standı ziyaret eden Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci ve Hastane Yönetim Ekibi, hasta ve ziyaretçilere konu ile ilgili bilgilendirme yaparak hastalığın belirtileri, korunma yolları ve düzenli tedavinin önemine dikkat çektiler.

Ülkemizde tüberküloza yönelik tanı ve tedavi hizmetleri tüm sağlık kuruluşlarımız tarafından ücretsiz olarak sunulmaktadır. Hastaların tedavisini düzenli olarak sürdürmek ve tamamlanmasını sağlamak amacıyla Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulanmaktadır. Geldiğimiz süreçte, programımızın nihai hedefi “Veremsiz Bir Türkiye” olup bu hedefe ulaşabilmesi için; Bebeklere BCG aşısının zamanında yaptırılması, Bireysel ve toplumsal hijyen kurallarına uyulması, Uzun süreli öksürük ya da tüberküloz hastası ile temas edilmesi durumunda, vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi, Tüberküloz hastası ve temaslılarının, ilaçlarını, sağlık personelinin gözetiminde ve düzenli bir şekilde kullanmaları oldukça önemlidir.

Biga Devlet Hastanesi Biga tüberküloz