Deprem Çalıştayı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Çanakkale'de '6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler" Temalı III. Deprem Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Çanakkale İl Müdürlüğü iş birliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Moderatörlüğünde "6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler" temalı III. Deprem Çalıştay ve Paneli gerçekleştirildi.

Hamidiye tabyaları fuaye alanı Hangar binasında gerçekleştirilen çalıştaya; Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Hayri Demirel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Lojistik Şube Müdürü İkmal Binbaşı İbrahim Orçun Yora, il müdürleri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştay da ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Özden tarafından “Kahramanmaraş Depremleri Saha Gözlemleri" konusu hakkında, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN tarafından "Çanakkale'den Hatay'a Uzanan Eller" konusu hakkında, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Personeli İnşaat Mühendisleri Gürdal KOKUCU ve Yusuf Ercan KAYA tarafından "Deprem Bölgesi Hasar Tespit Çalışmaları" konusu hakkında, Çanakkale AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Sedat Kanmaz tarafından "Kahramanmaraş Deprem Bölgesi Arama Kurtarma Çalışmaları" konusu hakkında, Çanakkale AFAD Eski İl Müdürü İbrahim Tarı tarafından "Türkiye'de AFAD ve Faaliyetleri" konusu hakkında katılımcılar bilgilendirildi. “6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler" Temalı III. Deprem Çalıştayı yapılan bilgilendirmenin ardından sona erdi.

Çanakkale deprem İlhami Aktaş