Deniz, GTİ Genel Kurulu'na katıldı

TAKİP ET

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Çanakkale Ticaret Borsasının da iştirakçi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Olağanüstü Genel Kurulu  TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kuruluna katıldı. GTİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran tarafından açılış konuşmaları ile başlayan GTİ Genel Kurulunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından, Türkgözü, Pazarkule ve Gürbulak Kapılarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin konular değerlendirildi. GTİ Olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “Gümrük ve Turizm İşletmeleri, birliğimizin öncülüğünde kurulmuş olup 2005 yılından beri faaliyet gösteren bir şirket. TOBB ve 137 oda ve borsanın katılımıyla kurulan şirket “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısıdır. Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından ülkemize dünyanın en güzel gümrük kapıları kazandırıldı. Şirketin sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak, dış ticaretin gelişmesine de katkı sağlanmaktadır” dedi.

Modernize edilen sınır kapılarında, saatler süren beklemelerin dakikalara indiğine ve kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçildiğine işaret eden Başkan Abdullah Deniz, bu kapsamda gümrük kapılarında trafik akışının rahatlatılmasını, işlem sürelerinin hızlandırılmasını, uluslararası standartlarda hizmet sunulmasını, sınır kapılarının imajının pozitif yönde geliştirilmesini ve ülkemizin tanıtımının en iyi şekilde yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Çanakkale Ticaret Borsası Çanakkale Abdullah Deniz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği