Demir; "ÖTV zammının, ticari araçlara uygulanmamasını talep ediyoruz"

TAKİP ET

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, akaryakıta gelen ÖTV zammı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Demir; 'Akaryakıta yapılan ÖTV zammının ticari araçlara uygulanmamasını talep ediyoruz' dedi.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir yaptığı açıklamada; “Yılbaşından bu yana, asgari ücrete gelen zamlarla birlikte, yedek parçaya ve sanayiye % 100, Bağkur Primine % 35, SSK Primine % 35, trafik sigortasına % 30 civarında, akaryakıta gelen 5,00.TL’sı, ÖTV zammı ile birlikte yılbaşından bugüne kadar akaryakıta % 50 civarında zam gelmiştir. Akaryakıta gelen bu ÖTV zammı ile birlikte, iğneden ipliğe her şeye zam gelecek, buda enflasyonu yükseltecektir. Akaryakıta gelen bu ÖTV zammını, yine, yedek parçaya, trafik sigortasına, Bağkur ve SSK primine gelen zamları esnafımızda doğal olarak vatandaşa yansıtmak zorunda kalacaktır. Buda öğrencisini okula gönderecek veliyi, taksiye veya minibüse binecek olan vatandaşlarımızı mağdur edecektir” dedi.

“Akaryakıta gelen bu ÖTV zammı ve diğer zamlar, taşımacı esnafımızı zor durumda bırakmıştır” diyen Başkan Demir; “Yine Türkiye genelinde Özel Halk Otobüsleri iflas etme noktasındadır. Esnafımız, araç alırken, satarken, yedek parça alırken, aracının bakımını yaptırırken, trafik sigortasını ve kaskosunu yaptırırken her türlü vergiyi zaten ödemektedir. Akaryakıta yapılan, bu ÖTV zammının, ticari araçlara uygulanmamasını, ticari araçlara akaryakıtta ÖTV indirimi yapılmasını, esnaflarımız adına yetkililerden talep ediyoruz. Bu ve bunun gibi sıkıntılarımızı, üst kuruluşlarımıza ve Sayın Vekillerimize iletiyoruz ve iletmeye devam edeceğiz. Bu konuda inşallah bir çözüm bulunur” şeklinde konuştu.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Mehmet Ali Demir ÖTV zammı