Dardanos Yerleşkesi için önemli proje

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi ve Kule Sanat Atölyesi iş birliğinde Dardanos Harikalar Diyarında projesi gerçekleştirildi. 25 gönüllü öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, Dardanos Yerleşkesinin güzelleştirilmesi ve katılım sağlayan kişilerin kendilerini geliştirmesi hedeflendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde bulunan Dardanos Yerleşkesi uzun yıllar önce kurulan sosyal bir tesis olarak faaliyet gösteriyor. Yerleşke otel, restoran, piknik ve mesire alanı gibi pek çok hizmeti de ziyaretçilerine sağlıyor. Uzun yıllardır çalışan Dardanos Yerleşkesi şimdilerde ise iyileştirme çalışmalarıyla gündemde. Geçtiğimiz günlerde kadın yöneticilerin isteği ve Kule Sanat Atölyesi'nin gönüllü desteği sonucunda Dardanos Yerleşkesi iyileştirme çalışmaları bünyesinde duvar boyama projesi gerçekleştirildi. Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ebru Özlem Korkutata, Müdür Yardımcısı ve Peyzaj Mimarı Fatma Çetinkaya ve yerleşkede resepsiyonist olarak görev yapan resim öğretmeni Songül Yanar'ın ortak fikriyle başlatılan çalışma büyük bir beğeni topladı. Düşük bütçe ve gönüllülük esasıyla yürütülen projede, ince dokunuşlarla Dardanos Yerleşkesi daha renkli bir hale getirildi.
“Biz duvarlarımızı verdik onlar emeklerini”
Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Korkutata yaptığı açıklamada; “İnsanların burada hizmet alırken kendilerini daha keyifli nasıl hissedebileceklerini düşünürken aklımıza bir renklendirme çalışması geldi. Eskiyen yapıyı yeniden yapmak gibi bir bütçemiz olmadığı için küçük dokunuşlarla akılda kalıcılığı hedeflemeye çalıştık. Burada müdür yardımcımız peyzaj mimarı olması da oldukça önemli bir etkendi. Hepimiz duvarları nasıl boyayabileceğimize bir çözüm aradık. Resepsiyonistimiz Songül Yanar aynı zamanda bir resim öğretmeni ve öğrencilikten gelen yakın dostlarının bize bu konuda destek sağlayabileceğini söyledi. Böylece Kule Sanat Atölyesi ile iletişime geçerek proje sürecini başlattık. Kule Sanat Atölyesinde eğitim gören öğrencilerin bize yardımcı olmasında önemli rol oynadılar. Biz onlara duvarlarımızı verdik onlar da bize emeklerini sundu. İki gün içerisinde 25'e yakın öğrenci ve resim öğretmeniyle birlikte duvar boyama etkinliği gerçekleşti. Amacımız renkli, sosyal medyada kullanılabilir, insanların görsel anlamda keyifli hissedebilecekleri bir rekreasyon alanı oluşturmaktı. Bu anlamda mutluyuz çünkü eskimiş ve grileşmiş bir yapıyı renklendirmiş olduk. Hem öğrenciler uygulama alanı buldu hem de Dardanos renklerle buluştu” dedi.
Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Müdür Yardımcısı Fatma Çetinkaya ise; “Kendimizi her zaman misafirlerin yerine koyuyoruz ve ‘Beni daha çok ne mutlu eder?’ sorusuna yanıt aramaya çalışıyoruz. Bu sebeple Dardanos Hatırası adı altında çekilen bir fotoğraf karesinin bile hem yerleşkemizin hem de üniversitemizin kalıcılığını arttıracağını düşünüyoruz. Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyum. Hem amirlerime hem de çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Dardanos Yerleşkesi