Dardanel, Türkiye liginde ilk 500'de

TAKİP ET

Çanakkale'de doğan ve ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelen Dardanel, Capital500'ün 2022 yıl sonu rakamlarına göre hazırladığı araştırma sonucunda belirlenen Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer aldı. Listeye 478'inci sıradan giren Dardanel, Çanakkale'den listeye giren tek firma oldu.

Türkiye’nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel; yenilikçi ürünleri ve yatırımlarıyla bölgesinde ve ülkemizde büyümeye devam ediyor. Deniz ürünleri alanında Türkiye’nin bir numaralı şirketi olan Dardanel; Türkiye’nin önde gelen ekonomi ve iş dünyası dergilerinden Capital’in her sene gerçekleştirdiği Capital500 araştırmasında, Türkiye’nin büyük 500 şirketi arasında yer aldı. Ciro, özsermaye, ihracat ve istihdam gibi değerlendirmelerin yapıldığı Capital500’e Çanakkale’den giren tek firma olan Dardanel, listenin 478. sırasında bulunuyor.

Capital500'ün 2022 yıl sonu rakamlarına göre hazırlanan yeni araştırmasında 37 sektör yer aldı. Şirket sayısına göre bu yılın ilk üç sektörü; enerji-petrol, gıda-içecek ve otomotiv olarak sıralandı. Türkiye gıda sanayisinin global bir şirketi olarak dünyaya açılmayı hedefleyen Dardanel; bunun için üretime, yatırımlarına, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizde bulunduğu kategorilerde pazar lideri olan şirket; bir yandan da ton balığı ve deniz ürünlerindeki deneyimiyle ihracat coğrafyasını genişletmeyi sürdürüyor.

Dardanel hakkında

Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini Çanakkale ve İstanbul’daki fabrikalarında üretim yaparak sürdürüyor. Dardanel; ton balığının yanı sıra hazır yemek, somon füme, somon marine ve havyar gibi soğutulmuş ve katma değerli dondurulmuş deniz ürünleri kategorilerinde lider konumda. Ayrıca Tonlu Aç Ye kategorisindeki ürünleriyle tüketicilerin ‘her an, her yerde sağlıklı ve lezzetli öğün’ arayışlarına yanıt verirken dondurulmuş Kolay Pişir serisi ile hiçbir ön hazırlık gerektirmeden 8 dakika içinde hazırlanan deniz ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, Türkiye’nin ilk paketli hazır sandviçi Mr. NO markasını tüketicilerle buluşturdu. 2022 yılında Sushida markasıyla Türkiye’nin yemeye hazır ilk paketli sushisini pazara sundu. Aynı yıl, Jazzy markasıyla kedi ve köpek maması sektörüne girdi. Fortune 500 Türkiye listesinde de yer alan Dardanel, 35 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olmanın yanı sıra 2022 yılında Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i bünyesine katarak ihracat coğrafyasını daha da genişletti. Balık ve deniz ürünlerindeki uzmanlığını sağlıklı tüketim trendleri ile birleştiren Dardanel, Dardenia ve I Love Fish restoran konseptleriyle Türkiye genelinde geniş deniz ürünleri menüsüyle hizmet veriyor.

Dardanel Çanakkale