ÇTSO'da Meclis Toplantısı

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2023 yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Osman Okyay; 'İş dünyası olarak yeni döneme dair en büyük temennimiz, ekonomik istikrarın ve güven ortamının sağlanmasıdır' dedi.

Mayıs ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Ülke olarak oldukça hareketli ve yoğun günlerden geçiyoruz. Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanlığı ve TBMM üyelerinin seçimi için sandığa gideceğiz. Şimdi önümüzde bir seçim var. Sandıktan çıkan sonuç her ne olursa olsun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak yeni döneme dair en büyük temennimiz, ekonomik istikrarın ve güven ortamının sağlanmasıdır. Bunun başında enflasyonun kontrol altına alınması yer alıyor. Çanakkale gündeminden de öne çıkan birkaç gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Önce son aylarda özellikle konuştuğumuz kuraklık konusunda sevindirici bir gelişme var. Şehrimizdeki son yağışlarla neredeyse tamamen boşalan barajlar yeniden dolmaya başladı. Toprak şimdilik suya kavuştu, fakat tedbiri elden bırakma lüksümüz yok. Önümüzde kurak geçmesi muhtemel yaz ayları var. Umarım, bu ay ve sonraki ay boyunca yağışlar verimli bir şekilde devam eder ve kuraklık daha da ciddileşmeden üstesinden geliriz” dedi.

“Çanakkale seramiğinin turizm tanıtımı için geliştirilen projeye TÜBİTAK’tan destek geldi”

“Diğer yanda güzel bir haber de Çanakkale’nin geleneksel seramik sanatına ilişkin… Çanakkale Seramiğinin turizm tanıtımı için geliştirilen projeye TÜBİTAK’tan destek geldi” diyen Okyay; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm işletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülay Güzel başkanlığında yürütülecek proje kapsamında Çanakkale Seramiği hakkında belgesel ve 3 kısa film çekilecek. Bu projeyle orta-uzun vadede özellikle turistlerde farkındalık oluşturulması, böylece yerel halkın ve seramik eşya üreticilerinin ekonomik fayda elde etmesinin sağlanması amaçlanıyor” dedi. Okyay’ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, ÇTSO faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Meclis açılış konuşmalarının ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ali Karaman tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonunun 2023 Nisan ayı mizanı ile ilgili rapor okundu ve 2023 Nisan ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Genel Sekreteri Sema Sandal tarafından sunulan azami fiyat tarife talepleri Mecliste görüşülerek onaylandı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Osman Okyay ÇTSO