"ÇTSO çok büyük bir aile"

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın 12 No'lu Meslek Grubu'nda faaliyet gösteren sarraf, ev tekstili, giyim ve zücaciye sektör temsilcileri ÇTSO Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek sektörde yaşanan gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleşen istişare toplantısında; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 12 No’lu Meslek Komite Üyesi Ersin Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Berkin Karaca ve Volkan Temiz, 12 o’lu Meslek Komitesi Başkanı Orhan Dom, Komite Başkan Yardımcısı Atanur Ülker, Meclis ve Komite üyesi Recep Yılmaz, Komite Üyesi Mustafa Uzkuç, Genel Sekreter Sema Sandal ve çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu.

“ÇTSO, taciri ve tüccarı ile bir bütün olarak hareket eden çok büyük bir aile”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 12 No’lu Meslek Komite üyesi Ersin Kahraman; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, üretimden, hizmet sektörüne, toptan ve perakende sektöründen inşaat sektörüne kadar çok geniş bir sektör yelpazesine hitap eden, İlimizin en büyük Meslek Kuruluşudur. Oda olarak yaklaşık 9.000 üyemizin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri ticari faaliyetlerini sağlam bir zeminde yaparak rekabet güçlerini artmak için çalışıyor ve projeler üretiyoruz. Meslek Grubumuzda yer alan ve kuyum sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Odamız Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından zorunluluk kapsamına alınan birçok meslek dalı için Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenliyor. Kuyumculuk sektöründe de “Kuyumcu Seviye 4” belge almak isteyen üyelerimiz taleplerini Odamızın ilgili birimine iletirlerse Çanakkale’de sınav açılması için gerekli girişimleri başlatabiliriz. Bununla beraber yine Odamız bünyesinde Meslek Grubumuzda yer alan tüm üyelerimizin hizmet kalitelerini artırmak üzere çalışanlarına yönelik “Satış Danışmanlığı Eğitim”leri de verebiliriz. Sektörünüzde ticari faaliyetlerinizden kaynaklanan sorunlarınızı, taleplerinizi ve çözüm önerilerinizi lütfen Komiteleriniz aracılıyla bizlere iletin. Talepleriniz ve önerileriniz Komitelerinizde görüşülerek Yönetim Kurulumuz tarafından karara bağlanıyor ve çalışmalara en kısa sürede başlıyoruz. Odamız bünyesinde düzenlenen Meslek Grubu toplantılarında üyelerimiz bir araya gelerek hem sorunlarını iletme şansı elde ediyor hem de kendi arasında sinerji oluşuyor. Katılım sağlayan üyelerimize tekrar Yönetim Kurulum adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Timur Ay’da sektörlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirerek altın muhasebesi ile ilgili eğitim talep etti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ÇTSO Ersin Kahraman Timur Ay