ÇTB Meclisi toplandı

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret Borsası'nda Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Kasım ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Birol Çetin, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımları ile gerçekleşti. ÇTB 2023 Kasım Ayı Meclis Toplantısı, 2023 Ekim Ayı Meclis Kararı, Ekim Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Kasım Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında yapıldı.

Meclis Başkanı Birol Çetin açılış konuşmasında “Geçtiğimiz ayda Cumhuriyet’in yüzüncü yaşını büyük bir heyecan ve gururla kutladık. Bir asır önce tarihte eşine ender rastlanan bir milli mücadele döneminin ardından ilan edilen Cumhuriyet ile Ülkemiz için önemli atılımlar gerçekleşti. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan toprağı için canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz”

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Birol Çetin “Hem Yönetim Kurulu hem de Meclis olarak 1. yılımızı geride bıraktık. Bu süreçte İlimiz iş dünyası ve Borsamız adına hep birlikte çok kıymetli işler yaptık. İş dünyamızın sorun, talep ve önerilerini her platformda dile getiriyor, çözüm konusunda da imkânlarımızı ve yetkili mercileri elimizden geldiğince zorluyoruz. Bundan siz değerli üyelerimizin hiç şüphesi olmasın diyor, Meclis Toplantımızın İlimiz ve Borsamız adına verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Meclis Başkanı Birol Çetin ayrıca İklim değişiminin, yağış rejiminde değişikliklere neden olduğunu belirterek “Bazı ilçelerimizde kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aniden bastıran yağışla birlikte dereler taştı. Etkili olan sağanak yağışla birlikte tarım arazilerimiz zarar gördü. Bazı bölgelerde ise yaz aylarında meteorolojik kuraklık olarak etkilendik. İlerleyen yıllarda yaşanabilecek olumsuz etkilere karşı tarımsal üretim planlaması yapılırken bölgesel iklim öngörülerinin göz önünde bulundurulması hayati önem taşımaktadır” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise Borsanın faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. ÇTB Üyesi işletmelere yönelik Aralık ayı içerisinde TOBB Akademi tarafından birçok eğitim programının düzenlendiğini anımsatan Başkan Deniz, eğitim takviminin yeni yılda da devam edeceğini dile getirdi. Birliğimiz tarafından Aralık ve Ocak ayı içerisinde planlanan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine ilişkin olarak ta üyelere bilgilendirmede bulundu. Çanakkale Ticaret Borsası 2024 yılı tahmini bütçe çalışmalarının başladığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, 2024 yılında Borsanın iş planı ve organizasyonları ile ilgili olarak Meclise bilgi verdi.  Başkan Deniz konuşmasının devamında  “Yeni bir yılın içerisine girdiğimiz bu günlerde Ticaret Borsası Yöneticileri olarak üye ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ziyaretlerimizdeki temel amacımız üyelerimizden geri bildirimlerin alınarak,  sektörel taleplerin belirlenmesi ve önerilerin dile getirilmesidir. Ziyaret ettiğimiz her üyemizden aldığımız geri bildirimlere ilişkin oluşturduğumuz raporlar çerçevesinde, ortaya çıkan konulara ilişkin lobi çalışmaları ve toplantılar gerçekleştireceğiz. 2024 yılı iş planımızda, hedeflerimizi ve projelerimizi oluşturacağız” dedi.

Ülke ve dünya ekonomisi hakkında istişarelerin de yapıldığı ÇTB Meclisi, Meclis Başkanı Birol Çetin’in iyi dileklerini sunmasıyla sona erdi.

Çanakkale Ticaret Borsası meclis toplantısı