ÇTB'de Meclis Toplantısı

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret Borsası Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Birol Çetin Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla ÇTB Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Olağan gündem maddelerinde yer alan konular görüşülerek ilgili kararların alındığı toplantıda, Yönetim Kurulu aylık faaliyet raporu ve mali veriler haziruna sunuldu.

“Zor zamanları birlikte aşacağız”

Meclis Başkanı Birol Çetin konuşmasında; “Mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Allah tutuğumuz oruçları kabul etsin. Zor günler yaşadık. Şubat ayı içeresinde büyük bir felaket yaşadık. Depremin ardından yaşanan sel felaketi herkesi derinden etkiledi. Milletçe el ele verdik. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Ramazan ayının iyilikler getirmesini dileyen Meclis Başkanı Birol Çetin, “Bu mübarek ayda yaptığımız tüm dualar, felaketlerde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız için kabul olur inşallah. Ülkemiz ve milletimiz, tüm felaketlerden güçlenerek çıkmayı her zaman başarmıştır. Hepimize düşen ne görev varsa bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya hazır durumdayız” diye konuştu.

“Destek veren herkese minnettarız”

Meclis Başkanı Çetin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ülke olarak yaşadığımız bu zor günlerde mağdur vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına bireysel ve kurumsal olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yapma gayretinde olduk. Bu bağlamda, depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek veren herkese minnettarız.”

Tedarikçim Deprem Bölgesinde Projesine destek

Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise, deprem bölgesindeki çalışmalar kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında sivil toplum kuruluşları ve oda/borsa başkanları ile birlikte Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerini ziyaret ederek, depremzedelere taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söyledi. Diyarbakır Valiliği, Kilis Valiliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını da heyet olarak ziyaret ettiklerini belirten Deniz, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin teşrifleri ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyası ile bir araya geldiklerini ifade etti.

“İş dünyasına çağrı yapıyorum”

Başkan Deniz; “Deprem bölgesinde ekonomik faaliyetlerin canlanması noktasında yerel tedarik zinciri çok önemli. Bölgeye yönelik sağlanacak tüm desteklerde bölgenin yeniden yapılanmasında ve deprem bölgesi dışındaki işletmelerin mal ve hizmet tedarikinde mümkün mertebe deprem bölgesindeki işletmelere tedarikçi olarak öncelik verilmesi gerekiyor. Bu konuda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından 11 ilimizin ekonomisinin yeniden canlandırılması için ‘Tedarikçim Deprem Bölgesinden’ projesi başlatıldı. Özellikle e-ticaret pazar yerlerine bu bölgeden sıfır komisyonla mallarını diğer illere pazarlaması için katkı veriliyor. Ben de buradan iş dünyasına çağrı yapıyorum, bölgedeki firmalarımızı kurulan dijital platformda ürünlerini ücretsiz sergilemeye, tüm işletmelerimizi de bu firmalarla ticaret yapmaya davet ediyorum. Tüm işletmelerimizi, hammadde ve ara malı ihtiyaçlarını TOBB Sanayi Veri Tabanı aracılığı ile deprem bölgesinden karşılamaya davet ediyorum.” dedi.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz daha sonra, ÇTB Stratejik planı kapsamında gerçekleştirilecek proje ve faaliyetler hakkında Meclise bilgi aktarımında bulundu. Güncel ve ekonomik konular üzerine istişarelerin de yapıldığı Çanakkale Ticaret Borsası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Çanakkale Ticaret Borsası Çanakkale ÇTB Abdullah Deniz