ÇOMÜ'de afet farkındalık eğitimi

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte idari ve akademik personele bilgilendirmeler yapıldı. Eğitime Çanakkale İl AFAD Şube Müdürü Erdem Gümüş, AFAD Eğitimcilerinden Erkan Sadi Uysal, AFAD Sağlık Memuru Burcu Bayrakçı ve İletişim Fakültesi idari personeli katılım sağladı. Gerçekleşen eğitimde konuşmacı olan Erkan Sadi Uysal deprem ile ilgili önemli bilgiler verdi. Uysal; “Alacağınız önemler sadece sizi değil çevrenizi de korur. Bu yüzden deprem öncesi alacağınız her önlem sizi ve çevrenizi daha az hasar alarak kurtulmanızı sağlar. Eğer ön hazırlık yapmaz iseniz deprem de o kadar ağır hasar almanıza neden olur” dedi.

Depremin üç aşaması olduğunu vurgulayan Uysal; “Deprem üç kısımdan oluşur. Bunlar; deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasıdır. Deprem sonrasında tüm ülkelerin en önünde bulunuyoruz. İstanbul içinde 6 saat sonrası müdahale ederken, diğer illerimizde 1,5 saat sonrası müdahale edebiliyoruz” diye konuştu.

Yaptığı eğitimde Türkiye’nin fay hatlarını da gösteren Uysal, Türkiye de yaklaşık 100.000 konteynır evinin bulunduğu ve bu evlerin hazır beklediğinden de bahsetti. AFAD Eğitimcisi Uysal; “Diğer ülkelerin aksine her an hazırda bulunan 100.000 konteynır ev, Türkiye de bulunuyor. Bu durum afet sonrasına hazır bulunduğumuz anlamına geliyor. Bu konu da 161 ülkeye eğitim veriyoruz” dedi. Uysal, deprem öncesi hazırlanması gerekenlerden; deprem çantası, depremden düşebilecek her türlü eşyanın sabitlenmesi gibi durumlardan bahsetti. Uysal, özellikle deprem anında camdan atlanılmaması konusunda da uyarılarda bulundu. Sadece depremden değil çığ, sel ve heyelan gibi doğal afetlerden de bahseden ve yapılması gerekeni aktaran Uysal, katılımcıları afet konusunda bilgilendirirken onları gönüllü olmaya da teşvik etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ afet AFAD farkındalık eğitimi