Çevre ve Şehircilik İl Müdürü görevine başladı

TAKİP ET

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili olarak atanan Bekir Çelen görevine başladı.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak atanan Bekir Çelen: 1977 yılında Bartın’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Bartın’da tamamladı. 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’nden mezun oldu.
1999 yılında İstanbul Çevre İl Müdürlüğü’nde kamu görevine başladı. Ardından 2000 - 2020  yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı birimlerde çeşitli kademelerde görev yaptı.
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nde başta Kentsel Tasarım ve Ulaşım projeleri olmak üzere İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli), Marmaray, Metrobüs, İstanbul Metro Hatları, Tarihi Yarımada Yönetim Planı, Pendik Marina, Pendik İDO İskelesi, İstanbul Bisiklet Master Planı ve 500 km Bisiklet Yolu Projesi, İstanbul Ulaşım Bilgi Sistemi gibi önemli projelerde çeşitli kademelerde görev aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası projeleri çerçevesinde Brüksel, Barselona, Amsterdam gibi bazı Avrupa şehirlerinde görevlendirildikten sonra 2017 yılında İstanbul’un Kardeş Şehri Pakistan’ın ikinci büyük şehri olan Lahor ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 3 ay süre ile Lahor’da görev yaptı.
2013 – 2014 yılları arasında Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyeliği ve 2017 – 2020 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde Anadolu Yakası’ndan Sorumlu Müdür Yardımcılığı ve Lojistik Yönetimi ve Terminaller Müdürlüğü’nde Arge - Planlamadan sorumlu Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İngilizce, Arapça ve Rusça bilen Bekir Çelen Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili olarak atandı.

bekir çelen çevre ve şehircilik il müdürü görev çanakkale