Ceviz ve Badem Festivali başladı

TAKİP ET

Biga'da Ceviz ve Badem Festivali düzenlenen törenle başladı.

Biga’da ilki düzenlenen Türkiye Ceviz ve Badem Festivali bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. 2.200m² alana sahip Biga Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan festivalin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye Ceviz ve Badem Festivali’nin açılış törenine; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bülent Baş, Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Sezen, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Biga TSO Başkan Vekili Tevfik Başarı, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Milletvekili Adayı Sıtkı Keçeci ve Nazım Hikmet Keskiner, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, festivale katılan firma yetkilileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sırasıyla Türkiye Ceviz Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Akhan, Biga Ziraat Odası Başkanı M.Güray Ergün, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve organizasyon firması sahibi Aycan Kemahlı birer konuşma gerçekleştirdiler.

Fuarda konuşmaların ardından plaket sunumu gerçekleşti ve açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve ziyaretçilerin stantları gezmesiyle açılış programı sona erdi. Bugün başlayan festivalde 3 gün boyunca alanında uzman ziraat mühendisleri, akademisyenler ve katılımcılar konferans verecek.

Ceviz ve Badem Festivali Biga Çanakkale