Cevatpaşa Mahallesi'ne kadın eli değecek

TAKİP ET

Çanakkale'de uzun yıllar inşaat ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren, girişimci iş kadını Zeliha Salkım Karakurt, Cevatpaşa Mahallesi Muhtar Adaylığını açıkladı.

2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Cevatpaşa Mahallesi Muhtarlığına aday olduğunu resmen duyuran Zeliha Salkım Karakurt, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle ifade etmeliyim ki, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı böylesine anlamlı bir günün yıl dönümünde adaylığımı açıklamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Bilindiği gibi Çanakkale, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve eşsiz boğaz manzarası ile hayalleri süsleyen bir şehir. Ne mutlu ki bize, bu güzide kentin bir sakini olma ayrıcalığını yaşıyoruz. Çanakkale’yi ihtiyaçları doğrultusunda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek, sorumluluklarımız dahilinde elbette hepimiz için vatandaşlık görevi. İşte bu noktada, daha fazla sorumluluk almak, doğup büyüdüğüm, iş hayatına atılıp ekmek paramı kazandığım Çanakkale’me hizmet edip, gönül borcumu bir nebze de olsa ödeyebilmek adına Cevatpaşa Mahallesi Muhtar Adayı olduğumu değerli kamuoyuna ilan ediyorum. Bu yolda beni cesaretlendiren, aday olmama vesile olan çok kıymetli Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti göstereceğimin sözünü veriyorum. Seçilmemiz halinde, değerli ekip arkadaşlarımla birlikte çok önemli hizmetlere imza atacağız. Şu an itibariyle fizibilite aşamasında olan projelerimizi, süreç içerisinde hem mahallemizin güzide sakinleri hem kamuoyu ile paylaşacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Kendimizden eminiz, çünkü biliyoruz ki, kadın eli değip de güzelleşmeyecek hiçbir şey yoktur.”

Zeliha Salkım Karakurt kimdir?

1979 yılında Çanakkale’de doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. Kadın bir girişimci olarak inşaat ve sigortacılık sektörlerinde kendi şirketlerini kurarak faaliyet gösterdi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda çeşitli meslek komitelerinde ve Kadın Girişimciler Kurulu’nda görev aldı. Orta düzeyde İngilizce bilen Zeliha Salkım Karakurt evli ve 2 çocuk annesidir.

Zeliha Salkım Karakurt Cevatpaşa Mahallesi