Çanakkaleliler Milletvekillerini belirledi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin tamamlanmasının ardından kesin olmayan sonuçlara göre Çanakkale'nin 4 milletvekili belli oldu.

Çanakkale'de, Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemi dün saat 17.00’de sona erdi. Çanakkaleliler seçmen kayıtlarının bulunduğu okullara giderek en önemli vatandaşlık görevlerinden birini yerine getirdi. Vatandaşların sandık başına giderek oy kullandığı Çanakkale’de, resmi olmayan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sonuçlarına göre mecliste söz sahibi olacak 4 milletvekili belli oldu.

CHP 2, AK Parti 1 ve İYİ Parti 1

Çanakkale’de 2023 seçimlerinde CHP 2, AK Parti 1 ve İYİ Parti 1 Milletvekili çıkardı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2018 seçimlerinde elde ettiği 2 milletvekili sayısı, 2023 seçimlerinde bire düşerken, Cumhuriyet Halk Partisi 2018 seçimlerindeki gibi 2023 seçimlerinde de 2 milletvekili çıkardı. İYİ Parti de 1 milletvekili ile Çanakkale’den mecliste söz sahibi olacak.

AK Parti’den Ayhan Gider Çanakkale Milletvekili seçilirken, CHP’den ise İsmet Güneşhan ile Özgür Ceylan TBMM’de Milletvekili olarak görev yapacak. İYİ Parti’den de Rıdvan Uz Çanakkale Milletvekili oldu.

Ayhan Gider İsmet Güneşhan Özgür Ceylan Rıdvan Uz seçim Çanakkale