Çanakkale Teknopark, Varşova Ofisini girişimcilerin hizmetine açtı

TAKİP ET

Çanakkale Teknopark, Türkiye'deki inovasyon ve teknoloji tabanlı firmaların küresel rekabet gücünü artırmak ve uluslararası arenada daha etkin bir rol alabilmeleri için önemli bir adım attı.

Bu kapsamda Avrupa'nın en hızlı büyüyen girişimcilik ekosistemlerinden biri olarak öne çıkan Polonya’nın başkenti Varşova'da yeni bir ofis açarak uluslararasılaşma yolculuklarında firmalara destek olma kararı aldı. Çanakkale Teknopark’ın attığı bu adım ile Varşova ofisi, "Türkiye Yüzyılı" ve "Milli Teknoloji Hamlesi"nin global hedeflerine uygun olarak, yerel ve uluslararası ağlar arasında etkili bir bağlantı kurarak, her iki ülkenin ekonomisine katkıda bulunacak.

2023 yılında, Startup Blink Global Startup Ekosistem Raporu 2023'e göre Küresel Ekosistem Endeksi'nde 7 basamak yükselen Varşova, Polonya’da birinci sırayı elde ederken bölgedeki girişimlere de önemli fırsatlar sunmaktadır. Çanakkale Teknopark'ın Varşova'daki yeni ofisi, bu dinamik ekosisteme Türk firmalarının entegrasyonunu sağlayacak önemli bir köprü işlevi görecek.

Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde yenilik ve girişimcilik için önemli bir merkez haline gelen Polonya, son 25 yılda önemli büyüme kaydederken şu anda Avrupa Birliği'nin altıncı büyük ekonomisi haline gelmiş, 3.000'den fazla girişim, 300'den fazla ortak çalışma alanı ve 130'dan fazla risk sermayesi firmasına ev sahipliği yaparak çeşitli hızlandırma programları ve teknoloji etkinlikleri ile dikkat çeker hale gelmiştir.

Ofisin açılış töreni, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hayreddin Dereli, Sefer Kaya Üzen, Proje ve İş Geliştirme Direktörü Burcu Kayacı, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları Dr. Savaş Gürdal ve Dr. Kadir Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Genel Müdür Doç. Dr. Erkan Bil, "Çanakkale Teknopark olarak, firmalarımızın uluslararası pazarda rekabet edebilirliğini artırmak ve onlara global ölçekte fırsatlar sunmak adına Varşova'daki bu ofisi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Varşova'nın canlı girişimcilik ekosistemi, firmalarımız için yeni işbirlikleri ve büyüme fırsatları sunacak" dedi.

“Bu stratejik hamle, Türkiye'nin yenilikçi ve teknolojik ürünlerini dünya pazarlarına taşıyarak, sadece yerel değil, aynı zamanda uluslararası ekonomik kalkınmaya da katkı sağlayacak bir köprü görevi görecek” diyen Bil; “Bu ofis, Çanakkale Teknopark firmaları için sadece bir uluslararası pazarlara erişim noktası değil, aynı zamanda küresel başarı yolculuklarında önemli bir dönüm noktası olacak. Böylelikle, Çanakkale Teknopark, Türkiye'nin teknolojik potansiyelini dünya çapında sergileme ve bu alandaki uluslararası etkisini artırma misyonunu başarıyla sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Teknopark Varşova Ofisi