Çanakkale'nin parlayan yıldızı

TAKİP ET

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyetlerini yürüten UYMSİB ve UMSMİB 2021 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Çanakkale'nin parlayan yıldızı DİLKORHAN Gıda İTH. İHR. LTD.ŞTİ. sahibi Korhan Meriç de törende ödülünü aldı.  

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) çatısı altında yer alan Uludağ Meyve ve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) 2021 yılındaki ihracat başarısına katkı sunan üye firmalarını ödüllendirdi. 2021 yılını yüzde 9 oranında artışla 159,5 milyon dolarlık ihracatla kapatan UYMSİB dört kategoride 110 firmaya ödül verdi. Geçen yılı yüzde 23,2 artışla 233,3 milyon dolar ihracatla tamamlayan UMSMİB ise yine dört kategoride 55 firmayı ödüllendirdi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) çatısı altında yer alan Uludağ Meyve ve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) 2021 yılındaki ihracat başarısına katkı sunan üye firmalarını ödüllendirdi. UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan ve UMSMİB Başkanı Özkan Kamiloğlu’nun ev sahipliği yaptığı törene Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Nüvit Gündemir de katılarak destek verdi. Yaş meyve ve sebze mamulleri sektöründe Platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere dört kategoride 110 firma ödül, 53 firma da ihracata katkı verilirken, meyve sebze mamulleri sektöründe yine aynı kategorilerde 55 firma ödül, 26 firma da ihracata katkı sertifikası aldı.
Meriç; “Bu başarı Çanakkale'nin başarısı”
Ödül törenine Çanakkale'den katılan DİLKORHAN Gıda İTH. İHR. LTD.ŞTİ. sahibi Korhan Meriç de ödülünü aldı. 2021 yılının başarılı ihracatçılarının ödüllendirildiği törende ödüle layık görüldüğü için onur duyduğunu belirten Meriç; “Bu başarı Çanakkale'nin başarısı. Çanakkale'den dünyaya gıda sebze meyve göndererek, bu sektörde emin adımlarla ilerliyoruz. Bir yandan Ülkemiz ve Çanakkalemiz için yoğun çaba harcarken, diğer yandan çiftçimize ve üreticimize de destek oluyoruz. Şirket olarak her geçen gün daha başarılı çalışmalara imza atmak için durmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle daha da büyük ihracat başarılarına imza atacağımıza inancım tam” dedi.
 





Uludağ İhracatçı Birlikleri Çanakkale Meriç Korhan DİLKORHAN Gıda İTH. İHR. LTD.ŞTİ.