Çanakkale'nin ilk Millet Bahçesi hizmette

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Çanakkale'nin ilk millet bahçesi olan Ezine Millet Bahçesi'ni hizmete açtı.

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali İlhami Aktaş, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Ezine Belediye Balkanı Güray Yüksel, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale ve Ezine’ye yapılan yatırımlara dikkat çekti. Çanakkale’nin ilk Millet Bahçesi’ni Ezine’ye kazandırdıklarını belirten Turan; “Çanakkale’mizin ilk olan Millet Bahçe’mizin açılışını yapıyoruz. Ezine’ye her geldiğimizde, belediyemizin, devletimizin çok kıymetli yatırımlarını görüyoruz. Bugün de bölgemizin şık, rahat, nefes alınacak bir bahçenin açılışındayız. Çanakkale’nin ilk Millet Bahçesini açıyoruz. Ancak bölgemizin en kıymetli adımı köprüyle oldu. Artık Ezine ile İstanbul, Ezine ile Avrupa, akademisyen için, iş adamı için, öğrenciler için uzak yerler değil. Buradan 300 kilometreye hiçbir kesinti olmadan, rüzgar mı olacak, hava mı yağacak, gemi mi kalkacak endişesi olmadan Ezineliler İstanbul’a gidecek. Aynı şekilde Avrupa’nın kendi içerisindeki pazarlara Ezine’de gidebilecek” dedi. 

Turan; “Ezine Gıda OSB’si en büyük projelerden biri”

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olduğunu ifade eden Turan; “Ezine Gıda OSB’si, Ezine’nin değil, Çanakkale’nin değil, Bakanımızın omuz vermesiyle beraber Türkiye’nin en büyük projelerinden biri oldu. Köprüden sonraki en büyük kıymetli işimiz Ezine Gıda OSB’si” diye konuştu.

Varank; “Ezine Millet Bahçesi hayırlı olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise; “Büyük şehirlerde Ankara’da İstanbul’da bile göremeyeceğiniz güzellikte bir millet bahçesinin buraya kazandırıldığını gördüm, gerçekten memnun oldum, buranın eski halinin nasıl olduğunu hepiniz hatırlıyorsunuzdur, nasıl bir mezbelelikte olduğunu hatırlıyorsunuzdur. İşte bu alanı o mezbelelikten kurtardık, bir millet bahçesi haline getirdik. Burada çocuklarımız, gençlerimiz, ailelerimiz, yaşlılarımız gelecekler vakit geçirecekler, keyifli bir vakit geçirecekler inşallah. Bu parkın hikayesi neyse bizim yirmi yıllık iktidarlığımızın hikayesi de aslında bu. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için vatandaşlarımız, halkımız, neyi hak ediyorsa, hangi hizmete layıksa onun en iyisini onlara kazandırmak için 20 yıldır durup dinlenmeden mücadele etmeye devam ediyoruz. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, her bir şehrimiz, her bir ilçemiz hangi yatırımı hak ediyorsa o yatırımla onları buluşturmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

“Kale Grubu’nun bu şehre çok ciddi yatırımları var”

Kale Grubu’nun Çanakkale’ye çok ciddi yatırımlarının olduğunu anımsatan Bakan Varank; “Cuma günü Erzurum’daydım, Türkiye’nin ve alanının en büyük gökyüzü gözlemevinde programlar icra etmek için Erzurum’daydık. Cumartesi günü Kayseri’deydik, Kayseri’de şehre kazandırdığımız yatırımlar açılışını gerçekleştirdik. Pazar günü Giresun’daydım teknoloji yarışmalarıyla adeta Türkiye’de bilim ateşini tutuşturduğumuz Teknofest Yarışmaları’na Giresun’da katıldık, orada çocuklarımızla gençlerimizle bir araya geldik ve orada şehre kazandırdığımız yatırımların açılışlarını yaptık, pazartesi günü Ankara’daydım, Salı günü İstanbul’daydım, Çarşamba günü buradayım, Çanakkale’deyiz, neden buradayız, işte Kale Grubu’nun, ki bu şehre çok ciddi yatırımları var, Çan ilçesinden geliyorum, orada sorduğum herkes ya emekli olmuş ya Çanakkale seramikte çalışmış, öyle bir şirketin çok önemli yatırımlarından birinin temel atmasını gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Durmak yok, yola devam”

“Bizim hizmet anlayışımız mottosu var, Sayın Cumhurbaşkanımız bir mottoyu, bir sloganı bu ülkede marka haline getirdi, nedir o? Durmak yok, yola devam” diyen Bakan Varank; “Onun için biz hiç durmuyoruz, hiç durmadan çalışmaya, sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz ve Allah’ın izniyle de ömrümüz vefa ettiği müddetçe bizim vatandaşlarımız, halkımız bunu hak ettiği için bu hizmetleri, yatırımları koşturarak sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Şu anda 8 fabrikanın inşaatı devam ediyor”

2019 yılında Ezine’ye geldiğinde söz verdiği Küçük Sanayi Sitesi’nin ihalesini yaptıklarını ve inşaatın son sürat devam ettiğini kaydeden Bakan Mustafa Varank, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank; “2019 yılında ben Ezine’ye gelmiştim, o zaman bir söz vermiştim, Ezineliler ne istiyor, küçük sanayi sitesi istiyor, bu şehrin en önemli taleplerinden bir tanesiydi, 2020 yılında biz ihalesini yapacağız dedik, ihalesini gerçekleştirdik, şu anda küçük sanayi sitesinin inşaatı son sürat devam ediyor, %70lere ulaştı, inşallah sene sonuna kadar dükkanların inşaatı bitecek ve bizden önce Ezine Organize Sanayi Bölgesi’nin tescili yapılmıştı hiçbir icraat yoktu, Bülent Başkanınız, Belediye Başkanınız beni sıkıştırdılar, Sayın Bakanım yakana yapışıyoruz bu işleri hızlandır dediler ve biz dedik ki inşallah Ezine’nin hak ettiği gıda ihtisas organize sanayi bölgesini kazandıracağız, ihaleleri yaptık, yer teslimlerini yaptık, şu anda 8 fabrikanın inşaatı devam ediyor, 29 fabrikanın plan proje aşaması devam ediyor, orada 25 tane fabrika kurulacak, nasıl ki Çan’da sanayinin etkisiyle herkes iş bulabilmiş, Ezine bölgesinde de gıda ihtisas organize sanayi bölgesi sayesinde bizim gençlerimiz iş bulacaklar, evlerine ekmek götürecekler, önce Ezine’nin sonra Çanakkale’nin sonra Türkiye’nin buradaki organize sanayi bölgesi katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Biz milletimizin hizmetkârıyız”

“Sıkıntıların farkındayız ve bunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz çünkü tıpkı burada yazdığı gibi bizim milletimizle kurduğumuz bağ bir aşk hikayesi derler. Biz milletimizin hizmetkârıyız, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için çalışıyoruz ve 20 yıldır bunun gayreti içerisindeyiz” diyen Bakan Varank; “Eskiden hatırlayın bu ülkede neler olduğunu, biz bir takım teknolojileri, kendimizi savunmak için batıdan yalvararak almak durumunda kalıyorduk, onlar da bize yarısını veriyordu, yarısını vermiyordu. Şimdi insansız hava araçlarımızla dünyadan bir destan yazıyoruz, emin olun dünyada her ülke, bizim ülkemizi ziyaret eden her bir resmi heyet bize soruyor, bu insansız hava araçları nasıl bir teknoloji acaba bunu bize satar mısınız diyorlar. İşte biz Türkiye’yi katma değer üretimle, teknolojiyle, bilimle, sanayiyle kalkındırmakla kararlıyız ve bu yolda siz değerli vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle yol yürümek istiyoruz, biz her şeyi başarmak kabiliyetine sahibiz, Çanakkale’ye Teknopark’ı kim kazandırdı, biz kazandırdık. Ve şu anda o Teknopark’ta küçük küçük firmalar öyle büyük işler yapıyorlar ki gidin ziyaret edin hayret edersiniz, biz Türkiye’yi inşallah sizlerin desteğiyle kalkındıracağız yeter ki bir olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Yeter ki ay yıldızlı al bayrağımıza herkes saygı duysun. Bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti’ne herkes saygı duysun. Biz beraber oldukça Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.

“Bu şehrin projelerini desteklemeye devam edeceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Çanakkale’nin projelerini desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Mustafa Varank; “Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Ezine hangi talebi bizden bulunursa,  Çanakkale hangi talebi bizden bulunursa onları vermek için sizlerin huzurundayız, sizleri desteklemek için buradayız, bu manada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu şehrin projelerini desteklemeye devam edeceğiz. Bu güzel millet bahçesinde emeği geçen taraflara, başta Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere saygılarımı sunuyorum, teşekkürlerimi ediyorum. Belediyemize kazandırdığımız iki tane iş makinemiz var, onlar da şehrimize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Ezine Millet Bahçesi’ni hizmete açtı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Mustafa Varank Çanakkale Ezine Ezine Millet Bahçesi Ezine Belediyesi Bülent Turan Jülide İskenderoğlu Güray Yüksel