Çanakkale İş Dünyası İstişare Toplantısı düzenlendi

TAKİP ET

Çanakkale iş dünyası 2020 yılını değerlendirmek ve 2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları görüşmek üzere istişare toplantısında bir araya geldi.

Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirilen istişare toplantısında, Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,  Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, siyasi parti temsilcileri ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

İş Dünyası İstişare Toplantısı hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale iş dünyası temsilcileri olarak zor ve öngörülemeyecek bir 2020 yılını geride bırakıyoruz. Covid-19 salgını iş dünyasının tüm ezberlerini bozdu. Gerçekleştirilen İstişare Toplantısında ilimizde kısa, orta ve uzun vadeli olarak gerçekleştirilecek tüm yatırımları değerlendirdik. Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısı iş insanları olarak bizlere güç ve moral verdi. İlimizin büyümesi, gelişmesi ve kalıcı istihdamın artması için sunduğumuz tüm çalışmalar anında değerlendirilerek ilgili Bakanlıklarımıza  eş zamanlı olarak iletiliyor. Çalışmalara büyük bir hızla başlanıp süreçler çok çabuk işletiliyor. Bu konudaki hassasiyeti için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ezine Gıda İhtisas OSB bunun en güzel örneklerinden, ben bu kadar hızlı ilerleyen bir OSB’ye daha önce şahit olmadım. 1915 Çanakkale Köprüsü sadece ülkemizin değil büyüklüğü ve yapım hızı ile dünya ölçeğinde değerlendirilmesi gereken bir yatırım. Bununla beraber tünel ve çevre yollarının da tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale tarihi ve coğrafi konumundan kaynaklanan avantajlarına lojistik avantajını da ekleyerek rekabette önemli bir fark yaratacağına inanıyoruz. Oda olarak ilimizde yapılan tüm faaliyetlerin ya içinde ya da tam merkezindeyiz. Odamızın lobicilik gücü ve enerjisi ile ilimizde taş üzerine taş koyan herkese destek vermeye çalışıyoruz. Çan Organize Karma Sanayi’nin kuruluş çalışmalarından ilimizin potansiyeli yüksek yerel ürünlerine Coğrafi İşaret alınmasına kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz. Oda olarak üyelerimizin ihracatını arttırmak en önemli önceliklerimiz arasında, bu amaçla hayata geçirdiğimiz “Çanakkale Dış Ticaret Destek Merkezi Projesi” hakkında bilgi almak üzere ihracat yapan veya yapmayı hedefleyen tüm üyelerimizin Odamız davet ediyorum. Çanakkale iş dünyası olarak her zaman söylediğim gibi “17 Plaka”  olarak hareket ettiğimiz takdirde ilimizin öncelikli sektörleri başta olmak üzere; tarımdan, turizme, mobilyadan, yenilenebilir enerji üretimine kadar çok ciddi potansiyel barındıran ilimizi çok daha ileriye el birliği ile taşıyacağımıza inanıyorum. İstişare toplantısında iş dünyası olarak tüm bu çerçevede belirtilen konuları masaya yatırarak görüşme imkanımız oldu. Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’dan Ayvacık Bölgesinde yapılması planlanan jeotermal kaynaklı Sera OSB çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aldık. Ben bu yatırımın bölgemizin kaynaklarının verimli kullanılmasının yanında,  Ezine Gıda OSB için de çok önemli bir hammadde kaynağı olacağına inanıyor ve aynı hızla tamamlanacağını düşünüyorum.” diyerek toplantıya katılım sağlayarak destek veren herkese teşekkür etti.
 

çtso bülent turan selçuk semizoğlu