Çanakkale'de hijyen operasyonu; 10 tutuklama!

TAKİP ET

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 'Hijyen Operasyonu' düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale genelinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla suç örgütlerine darbe vurdu. Çanakkale merkez ve ilçelerinde, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, birden fazla kişi tarafından birlikte nitelikli yağma, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından gözaltına alınan 14 şüpheliden 10’u tutuklandı.

04.12.2023 günü saat 07:20 itibariyle; Çanakkale merkez, Biga, Çan ve Ezine ilçesinde; 21 adreste eş zamanlı olarak şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla "Hijyen Operasyonu" gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 14 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, delici - kesici ve yaralayıcı aletler ile farklı şahıslar adına kayıtlı çek, senet, tapu ve araç ruhsatlarına el konuldu.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Z.K.Ö., C.Ö., İ.T., M.D., S.D. A.A.F.C. M.İ. S.Ç. E.Ç. isimli 10 şüpheli şahıs tutuklandı. Operasyon kapsamında, ayrıca suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna ilişkin olarak, 11 şahsın taşınır-taşınmaz mal varlığı ve hesaplarına, 5 şahsa ait 8 şirketin ise hesaplarına el konulması talebi ilgili mahkeme tarafından değerlendiriliyor.

Çanakkale hijyen operasyonu