Çanakkale'de bu yıl 114 orman yangını çıktı

TAKİP ET

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, 2023 yılında Çanakkale'de 114 orman yangını çıktığını ve toplamda 4 bin 260 hektarlık tarım ve orman arazisinin zarar gördüğünü söyledi.

Dardanos Yangın Yönetim Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale’de 16 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde çıkan büyük orman yangınlarına da değindi. Demirci, “Yangınlarda orman köylülerinin telef olan hayvanları tespit edilerek, gerekli yardımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Toplamda bin 514 hayvan hibe edilecek. Yangınlardan sonra Kızılkeçili köyüne 23 km, Damyeri mevkiine de 41 km yeni yollar yaptık. Yanan bölgelerde 14 mühendis, 20 muhafaza memuru ve 65 işçi yanan ağaçlarla ilgili tespit çalışmaları yapıyor” dedi.

“Toplam 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz”

Yanan bölgelerde ilk fidanın 11 Kasım’da dikileceğini ifade eden Demirci, ağaçlandırma çalışmalarını 2024 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Demirci; “Toplam 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz. Yanan alanlar içinde 731 hektarı tabii yöntemlerle ağaçlandıracağız, 25 bin kilogram tohum atacağız. 2 bin 964 hektarlık sahada suni yöntemlerle ormanlarımızın yeniden gençleştirilmesini tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu değildir” diyen Demirci; “Yeniden ağaçlandırma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca, yanan bölgedeki ağaçları aynı türle çoğaltmamız gerekiyor. Kızılçam ormanlarındaki yanan ağaçların yerine zeytin ya da başka bir ağaç dikmemiz söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Enver Demirci orman yangını