Çanakkale'de 19 Mayıs coşkusu

TAKİP ET

Çanakkale'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirildi

Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile gençler tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan Çanakkale Valiliği önüne kadar “Bayrak Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Öğrencilere ödülleri verildi

Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajının okunmasının ile başladı. Çanakkale Gençlik Merkezi Gönüllüleri Gülnur Köylüce ve Melih Aydın’ın gençlik adına yaptıkları konuşmanın ardından Aerobik Cimnastik İl Birinciliği yarışmasında dereceye giren Özel İstek Çanakkale 1915 Anadolu Lisesi öğrencisi İsmail Yağız Altıparmak, Çanakkale Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Arda Bostancı, Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri Ekin Zeren Fırat ile Arnisa Çıplak, Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencileri Sudenaz Esenoğlu, Gülşah Gürel ve Tuğçenaz Şahin’e ödül ve başarı belgeleri  Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.

“Gençliğin Hayalindeki Türkiye” temalı liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren Gelibolu Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Taşdeniz, Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Gündoğdu ve Yenice Kalkım Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Bozdemir’e ödülleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında gençler tarafından hazırlanan halk oyunları, Güreş ve Aerobik Cimnastik gösterilerini izleyen Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve protokol üyeleri, kordon boyunca kamu kurum ve kuruluşların açtığı stant ve sergileri ziyaret ettiler. Vali İlhami Aktaş ve beraberindekiler değişik spor dallarının il temsilcilikleri ve spor kulüplerinin gösteri yaptığı alanlarda gençlerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler kordonda gün boyu devam edecek.

Çanakkale 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İlhami Aktaş