Çan'da 19 Mayıs kutlandı

TAKİP ET

19 Mayıs 1919'da yanan bağımsızlık meşalesinin yıldönümünde Çan Belediyesi, pandemi koşullarından dolayı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı sokak ve caddelerde marşlar eşliğinde, akşamında da canlı yayınlanan ışıklı slayt gösterisiyle ilçe genelinde coşkuyla kutladı ve canlı yayınlanan etkinlerle bayram sevincini evlere taşıdı.

Işık ve slayt gösterisi Çan’ın semalarını aydınlattı

19 Mayıs sabahı resmi çelenk koyma töreninden sonra Çan Belediyesi’nin bayrak ve ses sistemi ile süslenen aracı ilçe sokaklarında müzikler şöleni yaşatırken, akşam saat 21:00’de Atatürk Şehir Meydanında kurulan ışık ve slayt gösterisi Çan Belediye Web TV sosyal medya hesaplarından Canlı Yayınla paylaşıldı.

Bayram coşkusunu yüreklerde hissettiren marşlara gençler ve vatandaşlar da ellerinde baylarla eşlik ettiler ve akşamına canlı yayınlanan ışık gösterisine büyük ilgi gösterdiler.

Koronovirüs salgını dolayısıyla gençlerle bir arada etkinlik yapamadıklarını fakat bu kutlu günün coşkusunu sokaklarda ve evlerde yaşatabilmek için özel etkinlik planladıklarını aktaran Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Elimizde bayraklar, yüreğimizde coşku, dilimizde marşlar ile ilçemiz cadde ve sokaklarında kutladık. Akşamına da Atatürk Şehir Meydanında hazırladığımız ışık ve slayt gösterisiyle eşlik ederek Canlı Yayında kutladık.” Dedi ve açıklamalarına devem eden Başkan Bülent Öz, “Kurtuluşun ilk adımının, Cumhuriyetimize giden yoldaki büyük umudun yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bir arada kutlayacağımız bayramların hayallerini şimdiden kuruyoruz.” diye konuştu.
 

bülent öz çan çan belediyesi 19 mayıs