Bülent Turan Çanakkale'deydi

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Edirne ve Tekirdağ'daki temaslarının ardından Çanakkale'ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Lapseki Belediyesi’ni ziyaret etti. Turan Lapseki belediyesi ziyaretinin ardından Çanakkaleli muhtarlarla bir araya geldi.  Ziyaretin ardından gündemi değerlendiren Turan, terörle mücadelenin bu topraklarda insanlara çok büyük bedeller ödettiğini dile getirdi. Turan, bu coğrafyanın kıymetli bir coğrafya olduğunu ancak ne olursa olsun son terörist yok oluncaya kadar mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceklerini vurguladı.

Düzensiz göçmen konusuna değinen Turan; “Ana kaynakların yanında olduğumuzdan dolayı, Suriye, Irak hatta Afganistan, Pakistan sınırında olan İran, bu kaynakların bize yakınlığından dolayı büyük bir bedel ödedik. Ancak son 5 ay içinde 112 bin yasal olmayan yollarla ülkemize gelen göçmenin deportu sağlandı. Ama daha kıymetlisi bir o kadar göçmen de 'Burada işler çok sıkı o yüzden yarın biz de deport edilmeyelim' korkusuyla kendi imkanlarıyla geri dönmeye başladılar. Yani 200 binden fazla resmi, gayri resmi geri dönüş imkanı oldu. Türkiye'nin gündeminden yasal olmayan göçü kaldırmak istiyoruz" dedi.

“Bakanlığımız çok büyük bir gayret sarf ediyor”

"Devletin karşısında kibirlenen, kibriyle suç işleyen hiç kimsenin olmasını istemiyoruz” diyen Turan; “Suçta kibirlenen adam istemiyoruz. Yani devletin gücü dışında 'Ben de varım' diyen, mafyacılık oynayan, başkaldırma iddiası olan, çevresine 'Diğer insanlardan daha farklıyım' diyen kim varsa kökünü kazımakta kararlıyız. Altı ay içinde bu ülkede küçük, büyük hiçbir mafya kalmaması için bakanımız, bakanlığımız çok büyük bir gayret sarf ediyor" şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi korumak ve kollamak istiyoruz”

Uyuşturucuyla mücadeleye de değinen Turan, "Bu ülkenin gençleriyle bu riskin buluşmamasını istiyoruz. Hem Avrupa'da sentetik yapılar, uyuşturucular, doğumuzda doğal yöntemle uyuşturucular maalesef dünyamızın bir gerçeği. Ancak ne olursa olsun, Türkiye'yi bundan arındırmak, gençlerimizi korumak ve kollamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bülent Turan Çanakkale