Bu savaşı biz başlatmadık fakat biz bitireceğiz

TAKİP ET

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki gergin dönemi değerlendirdi. Başkan Kandemir; 'Türkiye Amerika'nın bir eyaleti olmadı, olmayacak' dedi.

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir yaptığı açıklamada; “Bu Ülkenin tapusunu almak isteyen gafillere cevap veriyoruz. Dünyayı sömürge, tüm insanları köle, kendi halkını Uşak, yalnız kendilerini efendi gören gafil, hadsiz Haçlı köpeklerine cevap veriyoruz. Sakın unutmayın, Dünya durduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacak, var olacaktır. Son dönemlerde Yüce Ulusumuzu ve Dünya Liderimizi sonu gelmeyen kahpe oyunlarla zarar vermeye çalışanları, görüyor, izliyor ve esefle kınıyoruz” dedi.

Eşsiz milletimizi yok edemeyeceksiniz

“1071 Malazgirt Zaferiyle girdiğimiz kutsal topraklarda, Yüce Allah’ın kılıcı olmuş bu eşsiz milletimizi yok edemeyeceksiniz. Ne zaman geldiniz de yendiniz. Tır operasyonları, içerideki hainlerin halkıma attığı bombalar, mermiler, milletimin parasıyla alınan tankların yürümesi, her yolu denediniz, başaramadınız” diyen Kandemir; “Atatürk ilke ve inkılaplarına uyan her vatandaşım, ülke üniter devlet yapısına bağlı olan, terör örgütüne destek vermeyen her insan, siyasi tercihi ne olursa olsun, başımın tacıdır. Bir Japon gencin hikayesini dinlemiştim. Hiroşima ve Nagazaki “ye atom bombası atılmış. Japonya başarılı gençlerini teknoloji ülkelerine gönderirken, burslu olarak. Tek elbisesiyle dolaşan o Japon öğrencinin bir gün düğmesi kopar ve o bir şişe kapağını alıp düğme yapar, alay eder diğer öğrenciler. Okul bitince Japon öğrenci okul birincisi olunca konuşur. Derki Benimle alay ettiniz ama bakın ben okul birincisi oldum ve ülkeme dönüyorum. Ama sizin ülkenize bir düğme parası bile vermedim, Hiroşima”ya attığınız atom bombasını unutmadım. Biz Türklerde ülkemizi işgal etmek istediğinizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

Bu savaşı biz başlatmadık fakat biz bitireceğiz

Kandemir sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bir beraber birlik ve dirlik içerisinde olacağız. Tüm halkımı çok seviyorum. Ben elimden geldiği kadar fayda sağlarım. Neyim varsa Vatanıma, Bayrağıma feda olsun. Son ekonomik durumlar, Bir ülkenin işgal isteğidir. Bu savaşı biz başlatmadık fakat biz bitireceğiz. Önce inanıp sonra kazanacağız. Türkiye hiç bir zaman bu kadar özgür olmadı. Ülkemiz Amerika’nın eyaleti değil, olmayacaktır. Yerli malı kullanacağız. Biz bize yeteriz. Yalnız bir ülkede değiliz. Bizler için mücadele eden, şu an Türk lirası alan çok ulus var. Asalete özenerek esarete gitmeyiz. Amerika’nın istediği sekiz maddeyi kabul etmiyoruz. Versin Feto papazını, alsın Brunson Papazını. Son söz sonuna kadar yanındayız Büyük Reis Recep Tayyip Erdoğan.”