"Bizler artık yollar da ölmek istemiyoruz"

TAKİP ET

1915 Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Settar Yurdakul ve motosikletli kuryeler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek; 'Bizler artık yollar da ölmek istemiyoruz' diye haykırdı.

1915 Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Settar Yurdakul yaptığı açıklamada, motosikletli kuryelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Sipariş adisyonlarındaki notlara da tepki gösteren Başkan Yurdakul; “Hızlı değil, güvenli teslimat” diyerek şunları söyledi; “Yıllardır bu meslek adına verilen bu savaşta özellikle pandemi ile beraber göz önüne gelen ama daha öncesinde de bir çok dost, kardeşimizi kaybettiğimiz bu mücadele de sadece pandemiden itibaren 300'ü aşkın ölümlü kazanın binlerce yaralanmalı ve felç gibi durumların yaşandığı henüz 1 hafta önce 17 yaşında bir genç kardeşimizi daha kaybettiğimiz acısı hala taze olan bu günde artık Motokurye mesleğinin sınıflandırılması, bir meslek sınıfına girmesi, mesleki kodumuzun bizlere verilmesi ve tehlikeli meslekler sınıfına girmek, ehliyeti her alanın veya ehliyetsiz çalıştırılmanın artık sona ermesi, bir an önce mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale gelmesi ve p1 yetki belgesinin artık faaliyete geçmesi daha fazla ölümlerin yaşanmaması trafikte ve iş yerinde hak ettiğimiz saygıyı görmek bu işin artık profesyonelce bir şekilde yapılması tek temellimiz olarak bu gün ki yaptığımız eylemin gayesidir.
“Bizler artık yollar da ölmek istemiyoruz”
Bizler artık yollar da ölmek istemiyoruz, bizler artık evimizden çıkarken acaba bugün geri dönebilir miyiz diye düşünceye dalmak istemiyoruz, bizler bu meslek hastalıklarının farkında olunmasını ve tehlikeli bir iş yaptığımızın artık görülmesini istiyoruz. İş yerlerinde ki hız baskısı kurumsal şirketlerin puanlama üzerine çalıştırıldığı bir kapitalist düzende bizler köle olarak kullanılmak istemiyoruz. Sipariş adisyonlarına yazılan müşteri notlarında ki birbirinden saygısızca insanı ölüme götüren yorumların yapılması ve bunu dahi sırf komik bir şeymiş gibi paylaşıp beğeni alınması ve bir çok insanı da buradan teşvik edilmesi ama arka plan da bir çok meslektaşımızın sırf bu nedenlerden dolayı baskı gördüğü ve kaza yapıp öldüğü bir şeyi kabul etmiyoruz. Bizler insanız ve insan gibi çalışmak, bir hiç uğruna ölmek istemiyoruz.”
 

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı 1915 Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Settar Yurdakul