Biga kentsel dönüşümde öncü olacak

TAKİP ET

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Belediyesi olarak ilçe genelinde Kentsel Dönüşümü hızlandırarak olası afetlere karşı yapıları yenilemeyi ve yaşanabilir Biga'yı inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Biga Belediyesi olarak bölgemizde Kentsel Dönüşüm’ün öncüsü olma hedefi ile “Biga İlçesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanması” işi kapsamında 4 aşamadan oluşan projenin 1. aşaması olan “Ortofoto Haritaların Üretilmesi” işi tamamlanırken, 2. aşama olan “Kent Bütününün Analizi ve Verilerin Toplanması” işinde gelinen son durum hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi. Belediye toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısına Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şirin Turan, Kentsev Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkan Vekili Dr. Haldun Ersen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Ali Kemal Şahinsoy ve ekibi katıldı.

Ekim ayında tamamlanması öngörülen “Biga İlçesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanması” işi sonrasında Biga Belediyesi öncülüğünde “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” başlıklı Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapılması planlanırken, toplantıya Bigalılar, ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Proje Ofisleri, Müteahhitlik Firmaları davet edilerek Kentsel Dönüşümün Önemi hakkında detaylı bir sunum yapılacak.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “Biga Belediyesi olarak hedefimiz ilçemiz genelinde Kentsel Dönüşümü hızlandırarak olası afetlere karşı yapılarımızı yenilemek ve yaşanabilir Biga’yı inşa etmektir” dedi.

Biga Belediyesi Bülent Erdoğan kentsel dönüşüm