Biga Devlet Hastanesi'nde turkuaz kod tatbikatı!

TAKİP ET

Biga Devlet Hastanesi tarafından yapılan turkuaz kod tatbikatı gerçeği aratmadı.

Biga Devlet Hastanesi Turkuaz Kod (Dış Toplu Yaralanma) konulu HAP (Hastane Afet Planı)  masa başı ve saha tatbikatını Olay Yönetim Ekibi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği ilçede alışveriş merkezinde gerçekleşen patlama sonrası, hastanede turkuaz kod verilerek başlayan tatbikat esnasında 46 yaralı 112 ekiplerince hastane acil servisine getirildi.  Triyaj ekipleri tarafından hızlıca değerlendirilen yaralıların acil servis personeli tarafından ilk müdahaleleri gerçekleştirildi.

Tatbikat Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Çanakkale UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)'ne bağlı personeller gözetiminde gerçekleştirildi. Tatbikatta, hastane personeli ile birlikte, Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de desteği alındı.

HAP Başkanı Op. Dr. Emrah Demirci’nin yönettiği tatbikata tüm HAP ekibi katılarak hazır bulundu. Tatbikat sonrası açıklama yapan Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci; “Saat 13.30 da daha önce hazırlamış olduğumuz senaryoya bağlı kalarak alışveriş merkezinde meydana gelen patlama sonrası hastanemize çok sayıda yaralının başvurduğu masa başı tatbikatını ve ardından da saha tatbikatımızı, başarı ile gerçekleştirdik. Personelimizin olası bir afet veya acil durum karşısında müdahale yeteneğinin geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi için gerçekleştirdiğimiz masa başı ve uygulamalı dış toplu yaralanma tatbikatında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Devlet Hastanesi tatbikat