Biga'da Ekonomiye Değer Katanlar ödüllendirildi

TAKİP ET

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen törende Ekonomiye Değer Katanlar ödüllendirildi.

“Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreni programı Biga Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Biga TSO “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreni programına; Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, protokol üyeleri ve iş insanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreninde konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan; “Odamız 50 yaşında ve kurumsallık anlamında bölgemizde örnek gösterilen bir konumda. Biga’mız ise 100 yıllık bir ilçe. Tarihi, ekonomisi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile üretim kapasitesi açısından çok önemli bir konumda yer alan ilçemizin geleceğe hazırlanması noktasında hepimize büyük görevler düşüyor. Bizim ikinci yüzyıl hedefimiz bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı olmak. Bu yüzden Biga’mızın ikinci yüzyılını planlamak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Biga’mızın ikinci yüzyıl vizyonuna katkı sağlayan değerli firmalarımızı ödüllendireceğimiz Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenimiz ile birlik ve beraberliğimizin simgesi bir tören oldu. Biz konu Biga olduğunda hiçbir görüş farkı olmaksızın bir araya gelebiliyoruz. 2013 yılından bu yana arkadaşlarımız ile hayaller kurduk ve gerçekleştirdik. Biga’nın ayağı yere basan somut projeleri var. Bugün bir arada olmamız da bu gerçeğin ifadesidir. 100’üncü yıla ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşamıştık. Görev bilincimiz ile 2’inci yüzyılı planlamaya başladık. Hedefimiz, 2’inci yüzyılın parlayan yıldızı olmak. Coğrafi işaretli ürünlerimizden tarıma dayalı OSB’mize, mevcut OSB’mizden iş garantili meslek edinme listesinden üniversitemize kadar birçok değeri içinde bulunduruyor. Biga, birçok zenginliğe sahip. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ödül törenimiz de birikim ve vizyonumuzun göstergesidir. 2019-2022 yılları kurumlar ve gelirler vergisi rekortmenlerimizden İSO 500’de yer alan firmalarımıza kadar 50 yıllık TSO olarak birçok firmamızın ödüllerini taktim edeceğiz” dedi.

“Biga TSO’muza kayıtlı firmalarımız, 2023 yılında toplam 1 milyar 360 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir” diyen Başkan Doğan; “Amacımız bunu çok yukarılara taşırken ihracat yapan firma sayısını da arttırmak. Ekonomik gücümüzü arttırmak için çok çalışmalıyız. Ayrıca ortak değerlerimiz etrafında birlik olarak çalışmalıyız. Konu Biga olduğunda bir ve beraber olmayı çok önemsiyoruz. Birlik ve beraberliğin en büyük simgesi olan Çanakkale ruhunu barındırmak bizler için büyük bir onur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İSO 500'de Yer Alan Biga TSO Üyesi Şirketlere, 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenlerine ve 2019 Yılı Gelir Vergisi Rekortmeni olan şirketlerin temsilcilerine plaketleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi. Biga TSO “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreni iş insanlarına ödüllerinin verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Şadan Doğan Biga Biga TSO Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni