Beyza Akkaya Avrupa Şampiyonu oldu!

TAKİP ET

Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü'nün milli sporcusu Beyza Akkaya, Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 9-11 Şubat tarihlerinde 51. Avrupa Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonası yapıldı. Karate Şampiyonası’na katılan milli sporcu Beyza Akkaya, finalde rakibini 7-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Altın madalyanın sahibi olan Beyza Akkaya, Türkiye’nin ve Çanakkale’nin gururu oldu.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “9-11 Şubat tarihlerinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan 51. Avrupa Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonasında Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü milli sporcumuz Beyza Akkaya, Ümit -47 kg Kumite dalında Dünya sıralamasında birinci olduğu için seri başı olup ilk turu bay geçti. İkinci turda Yunan???????? rakibini 3-0, Üçüncü turda Fransız???????? rakibini 2-0, Dördüncü turda Güney Kıbrıslı???????? rakibini 2-0 yenerek puan vermeden finale çıktı. Finalde Sırp???????? rakibini 7-2 yenen gururumuz, Avrupa Şampiyonu olarak Altın Madalyayı ülkemize kazandırmış ve İstiklal Marşımızı okutmuştur. Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.

Beyza Akkaya Türkiye Çanakkale altın madalya Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü