Başkan Semizoğlu Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Soultanapoulou'yu makamında ziyaret etti

TAKİP ET

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulo'yu makamında ziyaret etti.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari İlişkiler Direktörü Apostolos Digbassanis ile Dere Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Yetkilisi Demet Semizoğlu’nun da bulunduğu ziyarette tarihsel ve kültürel olarak çok yakın iki Ülke olan Türkiye ve Yunanistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için Çanakkale’den verilebilecek katkılar görüşüldü.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Başkan Semizoğlu: “Ortak coğrafyamızda birleştiğimiz ortak değerlerimiz ilişkilerimizin güçlenmesi ve ticari fırsatlar yönünden büyük şans. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Başkonsolos Sayın Soultanapoulo ile bu konuda yıllardır temaslarımız sürüyor. Planladığımız ancak pandemi sebebi ile yapamadığımız ikili görüşmelerimizi, iş ziyaretlerimizi  en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Odamızda kurduğumuz Dış Ticaret Destek Ofisi ile ihracatçı sayımız ve potansiyel ihracatçılarımız sayısında ciddi bir artış var. Daha da artması için Çanakkale yeterli potansiyele sahip. Kendilerine karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarımız hakkında bilgi verdim. Ancak; vize konusu bu fırsatları değerlendirmemizde önümüze büyük bir engel olarak çıkıyor. Üyelerimiz vize alırken zorluklar yaşıyor ve beklenen gelişimi yakalayamıyoruz. Üyelerimize uzun süreli vize verilmesi için destek vermelerini Sayın Soultanapoulo ve Sayın Digbassanis’den özellikle rica ettim. Samimi yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 

çanakkale ticaret ve sanayi odası çtso selçuk semizoğlu