Başkan Nihat Borazan'dan tepki

TAKİP ET

AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, İlçe binasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Biga heyetinin Ankara ziyaretinden, İl Genel Meclis Üyeliğine kadar birçok konuya dair açıklamalarda bulunan Başkan Nihat Borazan; “Biga heyeti olarak Biga’miz için dertleniyoruz” dedi. Biga Heyeti olarak gerçekleştirilen Ankara ziyaretlerini değerlendiren Başkan Borazan; “Ankara ziyaretlerimiz kapsamında, benim ilçe başkanlığım döneminde ikinci kez Kaymakam Bey, Belediye Başkanlarımız Cumhur İttifakı Ortağımız MHP İlçe Başkanımız ve STK Temcilcilerimiz ile Ankara ziyaretini gerçekleştirdik. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızı ziyaret ettik. Biga’mızda bulunan ana trafonun yenilenmesi gerektiğini anlattık. Bunun ile ilgili Bakanımız hemen çalışmaların başlaması gerektiğini söylemişti. Yerinde de incelemeler yapıldı, bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Karabiga kavşağının ışıklandırması, Karabiga yolunun yeniden sıcak asflatlama çalışması yapılması, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin yolunun sıcak asfaltı ile ilgili olarak taleplerimizi bir kez daha ilettik. Bunların haricinde ek olarak Kemer köyü yolunun İÇDAŞ fabrikası dolayısıyla çok yoğunluk olduğunu ve bu yolun genişletilmesi için taleplerimizi ilettik. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığımıza gittik. Okullarımız ile ilgili görüştük. Strateji İletişim Başkanlığı üzerinden yapmış olduğumuz görüşmelerde 3. Kapalı Spor Salonu için görüşmemiz oldu. Salih Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Uyum içerisinde çalışıyoruz. Her konuda görüşüp dertleşiyoruz. Ankara ziyaretimizde de MHP Genel Merkezine gittik. Bizlere güzel bir ev sahipliği yaptı. Genel Başkan Yardımcıları ile bir araya geldik. TBMM’de de MHP Milletvekili Saffet Sancaklı ile de görüştük. Birçok konumuz daha var inşallah netleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

“Okullar bölgesi için ihale yapıldı”

Biga gündeminin en önemli konusu Okullar Bölgesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Nihat Borazan; “Okullar Bölgesiyle alakalı olarak ben ilk olarak siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuyla dertlendiniz. Gündeme taşıdınız.25 Kasım 2022 tarihinde ihale gerçekleşti. İhale süreci de 10-15 gün sürebiliyor. Alan firmayla imzalar atılacak. Ben burada rahatladığımızı düşünüyorum. Ben bu konuda kıymetli öğrencilerimize, velilerimize, değerli öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Çocukların burnu kanaması bile bizim için çok kötü bir şeydir. Bütün okulların yıkılması cesaret işi ve bu cesareti biz gösterdik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda bir Düzce depremi yaşadık ve o tarihte biz Ankaradaydık. Bu depremi hissettik. Şuan da baktığımızda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Çünkü Allah göstermesin, deprem hattındayız. Birine bir şey olsa bunu acısını hepimiz çekeriz. 450 gün ihale süresi mevcut. Geçtiğimiz cuma günü velilerimizin bir talebi vardı. Ders saatleri ile ilgili olarak bir karar alındı. O konuda da bir rahatlama olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“İlk gün ki heyecan ile çalışıyoruz”

Yaz dönemini AK Parti Teşkilatı olarak iyi geçirdiklerini söyleyen Borazan, “Milletvekillerimiz ile 19 ayrı gün program yaptık” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “3-4 aylık bir yaz sürecini geride bıraktık. AK Parti Biga İlçe Başkanlığı olarak güzel işler yaptık.Her zaman seçim varmış bilinciyle çalıştık. 15 yıldan bu yana AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. İlk günde aynı bugünde aynı heyecanla çalışıyoruz. Biz her zaman iyisiyle kötüsüyle, cenazesiyle, düğünüyle hiçbir sebebi olmadan insanların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu yaz döneminde Milletvekillerimiz ile 19 ayrı gün program yapmışız. Ben Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Biga’ya ayırdıkları zaman azımsanmayacak düzeyde. Biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarakda tüm kademelerimiz ile birlikte en son ay 18, yaz döneminde de 84 köy ziyareti gerçekleştirdik. Bu çerçevede geçtiğimiz cuma günü 12 ilçemizde eş zamanlı olarak Şehir Buluşmaları kapsamında programlar gerçekleştirdik. MKYK Üyemiz Hasan Sert Biga’daydı. Gençlik Kolları Başkanıma da teşekkür ediyorum, Gençlik Buluşması düzenlediler o akşam da orada gençlerimiz ile bir araya geldik. AK Parti teşkilatları her zaman insanların yanında. Sorun olsa bile halen tercih ve teveccüh edilen partinin AK Parti olduğunu sahada çok net bir şekilde görüyoruz.”

“Bakış açıları bu olmamalı”

CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün ifadelerine tepki gösteren Başkan Borazan; “Geçtiğimiz zamanlarda Osman Başkan şöyle bir ifade de bulundu, köylere gittiğimizden bahsedince, yanılmıyorsam ova tura binsem bende 50 köye giderim veya celeplerde hayvan aramak için köy geziyor. Sonra gittiniz de ne oldu diye de ekledi. Evet gittikte ne oldu hiçbir iş yapmadıysak bile köylerimizde halkımızla hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Zaman geldi bize kızdılar ama neden çareyi bizde gördükleri için kızdılar. Karşılığının AK Parti’de olduğunu görüpte sitemlerini ilettiler. Bir yıldan bu yana da çok şey değişti. Bakış açıları bu olmamalı. Bir arabaya binip köy gezebilirsin ama kimin elini sıkabilirsin. Bir hemşehrimin derdi var mı diye bakmazsın ya da buğday fiyatı ne olmuş, köyün bir ihtiyacı var mı göremezsin. Çok yanlış bir üsluptu. Köyleri gezmek farklı oluyor, bizim gibi gezip dertlenmekle oluyor” dedi.

“47 köyümüzde 35.500 m2 parke taşı yapıldı”

“Bu yıl İl Genel Meclis Üyelerimiz, İl Özel İdaremiz, Cumhur İttifakı Ortağımız ile dertlenerek hemşehrilerimize hizmet götürmek için çalıştık” diyen Başkan Nihat Borazan; “Bu yıl 47 köye 35.500 metrekare parke taşı döşenmiş. 21 köyün içme suyu sorunu çözülmüş. 5 köye kanalizasyon çalışması yapılmış. 3 köyümüze de menfez çalışması yapılmış. 7 km beton yol çalışması yapıldı. Örtülüce-Kocagür arası, Bozlar-Sığırcık arası, Ahmetler-Paşaçayı-Ramazanlar arası, Yeniçiftlik Köy Bağlantı Yolu, Göktepe depoların önü ve Gürçeşme-Bezirganlar arasında toplam 7.000 metre beton yol çalışması yapılmış. Sadece köylerimiz değil tabi ki herkesin yakından takip ettiği Gümüşçay ve Karabiga beldelerimiz var. Çoğu ilçede doğalgaz yokken Gümüşçay doğalgaz ile 3. yılı oluyor düğün salonuyla diğer çalışmalarıyla adından çokça söz ettiriyor. Karabiga’da geçtiğimiz günlerde doğalgaz tamamlandı. Orda da birçok çalışma sürüyor” şeklinde konuştu.

“Bence Osman başkanı çok büyük yanıltıyorlar”

Biga Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yapılan aydınlatma çalışmalarına ilişkin CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün ifadelerini kınadığı belirten Başkan Borazan; “CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, Elektrik direkleri ile ilgili yapılan çalışma hakkında işi yapan firmanın İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun arkadaşı olduğunu onun selamıyla iş yaptığından bahsetti. Bence Başkanı çok büyük yanıltıyorlar. Baktığımızda kayyum belediyeleri ve AK Parti Belediyelerinin adrese teslim ihale aldığını söyledi. Bunun çok yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Firmanın referanslar kısmına bakın Çanakkale, İzmir, Eskişehir, Aydın gibi CHP’li birçok belediyenin iş yaptığını göreceksiniz. Açıp bir baksa kendiside görecek aslında. Asıl mesele bakması da değil, bu kadar ucuz eleştiri yapmamalı. Hele ki Türkiye Cumhuriyetinin İç İşleri Bakanı hakkında bu eleştiri çok haksız. Ben kendisini bu konu hakkında kınıyorum. Takdir Biga halkının. CHP Belediyesi döneminde yapılan Hamdibey Mahallesi’nin girişinde yapılan ışıklandırmaya birde buraya baksınlar ki, bu yapılanlarda fatura olarak Belediyeye hiçbir külfeti yok ama o dönemde yapılan direklerin belediyeye fatura yükü var. Eleştiri yaparken bunun doğruluğu var mı, ben  bunu söylersem yarın insanlar bana bir şey söyler mi, açık kapısı var mı diye insan bakar. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Hata da yapabiliriz. Ama sen İç İşleri Bakanını bu şekilde suçlayacaksın, Biga Belediyesi’ni suçlayacaksın ek olarak bilgi vereyim.Çan Belediyesi de Biga Belediyesi’nden dosya istemiş proje hakkında. Kendi belediyen yaparken hiçbir şey demeyeceksin. Ama Biga Belediyesi yapınca HDP Milletvekilinin ağzıyla İç İşleri Bakanını Biga Belediyesi’yle vurmaya çalışacaksın. Yanlış tarafı bu. Halkımızda yorumu zaten yapıyor. Önemli olan iyi niyettir. Belediye Başkanımızın iyi niyet ile çalıştığını bizler biliyoruz. Eleştiri yaparken de bunlara bakmak lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Biga AK Parti Nihat Borazan