Başkan Makas; "Sosyal Konutlardaki binalar için adım atın"

TAKİP ET

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Makas, mesajında depreme dayanıksız olan binaların olduğu ve belediyenin bir türlü çözüme kavuşturamadığı Sosyal Konutlar Projesi'ne de dikkat çekerek; 'Bu işin 1. dereceden sorumlusu olan yerel yöneticiler tarafından hızlandırılması gerekmektedir' dedi.

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 23 yıl geçtiğini anımsatan AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “Resmi rakamlara göre 17 bin kişinin yaşamını yitirdiği, on binlerce insanımızın manevi zarar gördüğü bu felaketten kısmen dersler çıkartıldığını söylemek mümkündür. Bilim ve mühendislik ilmine bağlı olarak planlı kentleşme ile yeniden doğabilecek felaketlerin önüne geçmek ancak mümkün olacaktır” dedi.

Çanakkale’de yapımı yılan hikayesine dönen ve CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin yıllardır bir türlü hayata geçiremediği Sosyal Konutlar Projesi’ne de atıfta bulunan Başkan Makas; “İlimizde bulunan, riskli olduğu halde kentsel dönüşümle yenilenmesinde geç kalınmış yapıların acilen yenilenmesi zaruridir. Nitekim, merkez Sosyal Konutlar projesinin de bölgedeki benzer projelerin de, bu işin 1. dereceden sorumlusu olan yerel yöneticiler tarafından hızlandırılması gerekmektedir. Kendileri bilmelidir ki, Çanakkaleli hemşehrilerimiz bu konuda atılması gereken adımları beklemektedir. Keşke Çanakkale Belediyesi bugün, yıllar sonra çıkıp bir açıklama yapmış olsaydı ve bizde "nihayet" deseydik” diye konuştu.

Çanakkale Naim Makas Sosyal Konutlar Projesi Çanakkale Belediyesi