Başkan Makas; "Köprümüzle gurur duyuyoruz"

TAKİP ET

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, beraberindeki Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhad Sürücü, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Necmi Mutlu ve basın mensuplarıyla birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü'nde teknik incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart tarihinde hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Teknik incelemelerde bulunmak üzere 1915 Çanakkale Köprüsü’ne gelen AK Parti İl Başkanı Naim Makas, burada yaptığı açıklamada, köprünün hiçbir sürecine katılmayan muhalefet milletvekillerini ve belediye başkanlarını eleştirdi. Başkan Makas; “Bu köprü 5 yıl önce başladı, başlayamaz dediler başladı, bitmez dediler, pahalı dediler ekonomik modelini matematik dehalarını konuşarak eleştirdiler ve pandemiye rağmen, küresel ekonomik türbülansa rağmen 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve aziz milletimizin feraseti ile hamdolsun bitti ve aziz milletimizin hizmetine açıldı. Ne üzücüdür ki onlarca program yapılmasına rağmen, defalarca davet etmemize rağmen, Çanakkale’mizin vekili olmasına rağmen bu köprüye gelmeyip, incelemelerde bulunmayıp, törenlere katılmayıp ilgisiz davranan şehrimizin vekilleri var.  Aynı şekilde bu kadim toprakların Eceabat ve Gelibolu ilçelerimizin Belediye Başkanları merak dahi etmedi vekilleri gibi. Herhangi bir şekilde buraya gelip incelemelerde bulunmadılar. Biz bu Belediye Başkanlarını ve vekilleri kendi partililerin ve seçmenlerinin vicdanına bırakıyoruz” dedi.
“Köprüyü istemiyorum demek bu şehre ihanettir”
“Bu devasa köprüde, mega projede 20 binden fala kişinin emeği var. Burası tamamen Türk iş gücüyle Türk mimarisiyle, Türk tasarımıyla adeta Çanakkale ruhunun timsali haline gelmiş ve bir Türk köprüsü olmuştur. Bu köprü ki özellikleriyle, sembolleriyle asla ve asla buradan alıp herhangi bir noktada yapılamaz, taşınamaz ve sadece Çanakkale’yi temsil eder. Dolayısıyla bu kadim toprakların köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne istemiyorum demek, yapılmasın demek bu topraklara adeta bu şehre bir ihanet anlamına gelmektedir” diyen Başkan Makas; “Bu kıymetli projenin yapımında bu süreçte mesnetsiz iddialarla, mesnetsiz gerekçelerle istemiyoruz diyenlerin, yapılmasın diyenlerin şimdi ne hale düştüğünü, adeta birer nasıl sosyal medya fenomeni haline geldiklerini hepimiz görüyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Makas sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İstemiyoruz diyen zihniyetin, televizyona şeytan icadı diyen zihniyetle bir farkının olmadığını düşünüyoruz. Bu zihniyet 20 yıl geçse de, 40 yıl geçse de hiç bir şey kendinden kaybetmeyecek. Bu şehirde bir köprü yapıldı, dünyanın en büyük köprüsü yapıldı. Bu köprü Çanakkale ruhunu temsil etmekte ve Türkiye’mizin Dünya arenasında bir gururu haline gelmektedir. Bu şehirde gençlerimiz 20 yıl sonra belki gemi kuyruğu nedir bilmeden büyüyecek, belki gemi kuyruğu nedir görmeden büyüyecek. Fakat 20 yıl sonra gençlerimiz bu karanlık zihniyetin, bu devasa yapıya karşı çıkan bu karanlık zihniyetin 20 yıl da geçse 40 yılda geçse nasıl bir zihniyet olduğunu, o dönemde başka yapılara başka yatırımlara karşı çıkarken gördüğünde anlayacak ve öğrenecek.”
“Köprümüzle gurur duyuyoruz”
1915 Çanakkale Köprüsü ile gurur duyduklarını dile getiren Başkan Makas; “Biz burada Belediye Başkanlarımızla, İlçe Başkanlarımızla değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir kez daha tarihe şahitlik ettik. Köprümüzle gurur duyuyoruz. Bu köprünün hayata geçmesinde emeği olan tüm teknik ekibe, değerli çalışanlarına, firmaya, çok kıymetli değerli Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na ve Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü Naim Makas